Caz revoltător în județul Iași. Un bătrân a fost agresat sexual de fiul vitreg

Dată publicare: 05-04-2021 17:20
Dată actualizare: 05-04-2021 17:43


Poveste cutremurătoare în județul Iași, acolo unde un bătrân de 72 de ani a fost agresat sexual de fiul său vitreg. Bărbatul nu a putut să scape de umilințe pentru că individul l-ar fi încuiat în casă și amenințat cu bătaia.

Cea care a alertat autoritățile a fost chiar mama agresorului, care a aflat de faptele înfiorătoare după mai multe zile de la întâmplare.

Ancheta din comuna Popricani a început acum două săptămâni. Atunci, bătrânul agresat, în vârstă de 72 de ani, i-a povestit femeii cu care trăiește umilințele prin care a trecut.

Omul a relatat cum a fost sechestrat și violat de fiul femeii, sub amenințarea cu bătaia. Îngrozită, aceasta a cerut sfatul vecinilor, care au îndrumat-o către poliție.

Victima: "Era beat, mă bătea, își bătea joc de mine".

Reporter: "Când s-a întâmplat?".

Victima: "De mai multe ori. El a început treaba asta, mă închidea în casă, punea lacăt, era băut și mă lovea peste cap, pe corp mă lovea... Eu l-am iertat, dar Poliția nu l-a iertat. Eu l-am iertat, că a zis că era beat".

Luminița Tocmag, concubina victimei: "El se ducea în casă și îl încuiau.

Reporter: "Ați sunat la 112?".

Luminița Tocmag, concubina victimei: "Da, mi-a răspuns poliția de la Țigănași. A venit acolo, la noi, după declarații și el a zis că îl iertăm, dar Poliția nu-l iartă. Se ducea la el, îi aducea băutura, dormea cu el, eu nu știam nimic. Ce să fac? Eu am spus să-l ierte și să-i dea niște bani".

Oamenii care îl cunosc pe individul de 38 de ani acuzat de viol spun că bărbatul și-ar fi bătut de mai multe ori mama, ba chiar ar fi încercat să-și bată joc și de ea. Cu toate astea, femeia nu a cerut niciodată ajutorul poliției.

Gheorghe Apostol, vecin: "Și-a bătut joc de el. Ea m-a sunat pe mine și mi-a spus «Uite ce a facut Toader». «Fată, zic, nu-l lăsa, sună la poliție. Uite, și pe mine m-a prins și m-a târâit». I-am spus «Sună la poliție și anunță, că dacă îl lași poate să te omoare într-o noapte». A sunat, a venit Poliția, l-a dus la post. Acuma, asta l-a iertat, dar nu te iartă legea".

Anchetatorii spun că totul a pornit de la consumul de alcool. Cei doi ar fi băut împreună, după care fiul vitreg și-a violat tatăl.

Agresorul a fost acum arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă până la 12 ani de închisoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO