Caz incredibil in Romania: povestea politistului care a condus 10 ANI fara permis. Ce pedeapsa a primit

Dată publicare: 09-01-2015 12:03
Dată actualizare: 12-01-2015 06:57


politie

Un politist din cadrul IPJ Buzau, care a condus masina personala, dar si masina de Politie pe drumurile publice, timp de zece ani, fara sa aiba permis, a fost condamnat de Judecatoria Buzau la trei ani de inchisoare cu executare.

 

Potrivit portalului instantelor de judecata, politistul Luigi Cazan a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere in forma continuata, in perioada iulie 1993 - martie 2013, dar si pentru fals in declaratii in forma continuata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Luigi Cazan, care a lucrat vreme indelungata in cadrul IPJ Buzau, fiind inclusiv sef de post la Politia Merei, a condus pe drumurile publice, timp de zece ani, fara a avea carnet.

El a condus in tot acest timp atat masina personala, cat si autoturismul de serviciu ce-i fusese incredintat. Totodata, nici din cadrul IPJ Buzau nu i-ar fi fost cerute, in acest timp, documente care sa ateste ca poate conduce masina Politiei pe drumurile publice, desi la controalele periodice la care sunt supusi agentii de Politie se solicita inclusiv permisul pentru cei carora li se incredinteaza autoturisme de serviciu.

Barbatul a fost prins in anul 2013 in urma unui control intern declansat ca urmare a unei sesizari potrivit careia seful de post din localitatea Merei ar conduce masina de serviciu fara a avea permis.

La un moment dat, politistul a declarat ca, de fapt, el are permis, insa documentul este pierdut. Potrivit deciziei magistratilor Judecatoriei Buzau, Luigi Cazan a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere in forma continuata, in perioada iulie 1993 - martie 2013.

Totodata, politistul a fost condamnat la un an de inchisoare pentru fals in declaratii, in forma continuata, in perioada 11 martie 2009 - 3 aprilie. Instanta a contopit cele doua pedepse, inculpatul urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani inchisoare.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel. Pentru ca reclamatia in cazul politistului din Merei s-a confirmat, sefii Politiei Buzau au decis, la acel moment, sa extinda verificarile si la ceilalti agenti.

Astfel, in urma verificarilor s-a stabilit ca si adjunctul sefului de post din Lopatari a condus ani la rand fara sa aiba carnet, acesta fiind condamnat la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare.

In prezent, niciunul dintre cei doi politisti nu mai lucreaza in cadrul IPJ Buzau. Intrucat o condamnare ar fi atras excluderea din Politie, cei doi barbati au decis sa se pensioneze medical.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO