Accident incredibil surprins de camerele de supraveghere, in Braila. "Doamne fereste! N-am vazut in 27 de ani asa ceva"

19-05-2016 18:04

Cascadorie infricosatoare pe o strada din Braila. Un sofer fara prea multa experienta nu a vazut ca se apropie cu viteza de un sens giratoriu si a zburat pur si simplu peste el, la doi metri inaltime.

Sansa lui uriasa, dar si a tinerei care il insotea, a fost ca autoturismul si-a pastrat directia si a cazut pe roti. Au scapat intregi, insa cel de la volan a ramas fara permis pentru o luna si in plus are dosar penal, pentru ca a distrus sensul giratoriu.

Soferul, care circula cu viteza, pare sa fi adormit la volan. Pur si simplu a mers direct inspre sensul giratoriu si a sarit peste constructia cu diametrul de zece metri. Incidentul a fost surprins din mai multe unghiuri, de camerele de supraveghere ale politiei locale. Tanarul de 22 de ani abia intrase in Braila, dinspre Slobozia.

Martor: "Am auzit o busitura, eram aici, a treia masina, si cand, deodata, la 7, 8 metri, niste lumini pe deasupra. S-a inclinat, am zis ca se rastoarna, dar a plonjat exact unde este autobuzul ala, primul. N-au avut nimic, un baiat si o fata erau, a atipit la volan. Deci a recunoscut. M-am dus la ei, eu am fugit cu un coleg, ca nu iesea niciunul din masina. I-au salvat airbag-urile, toate, ca altfel..."

Masina a cazut tot pe roti si toate airbaguri-le s-au umflat instantaneu. Soferii cu experienta si-au facut cruce cand au vazut imaginile.

Martor: "Bai, lasa-ma, frate, cat a zburat! Am vazut toata faza. Si a cazut pe roti. Doamne fereste! N-am vazut de 27 de ani, de cand sunt sofer."

Pe de alta parte, oamenii reclama faptul ca locul in care este amplasat sensul giratoriu este insuficient luminat.

Sofer: "E o sansa la un milion sa scapi cu viata. Cred ca e prea mare sensul asta la soseaua asta. E cam fara rost asta. Era foarte bine cu semafoare, ca e soseaua ingusta si normal ca n-are timp omul sa vina dispre iesire si sa se redreseze."

Sofer: "Trebuia pus sensul ala giratoriu pe fiecare banda, sa vada omul. Pe stalpi nu prea se uita toti soferii, am vazut asta!"

In sensul giratoriu sunt inca niste fragmente din masina, niste bucati din plastic. Politistii i-au facut dosar penal soferului pentru distrugere din culpa si i-au suspendat permisul de conducere, pentru ca au considerat ca nu a adaptat viteza la conditiile de trafic.

Mult mai dramatic a fost insa un accident similar produs in Timis. Acolo, un alt sofer a lovit si el un sens giratoriu in viteza. Masina acestuia s-a rasturnat si a luat foc, iar omul a murit carbonizat.


VIDEO PROTVPLUS.RO