Căsătorie de convenienţă între un bărbat din Kosovo şi o româncă. Cum s-au dat de gol


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2019 11:03
Data publicarii: Vineri 22 Martie 2019 10:59
Categorie: Stiri actuale
Verigheta, casatorie, cuplu

Poliţiştii de la Serviciul Imigrări din Timişoara au refuzat prelungirea dreptului de şedere pentru un cetăţean străin, în urma constatării căsătoriei de convenienţă cu o româncă. La expirarea dreptului de şedere, acesta a părăsit ţara noastră.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri al Inspectoratului General pentru Imigrări, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiş au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României pentru un bărbat în vârstă 52 de ani, din Kosovo, în urma constatării încheierii unei căsătorii de convenienţă cu o femeie de 37 de ani, din România, relatează news.ro.

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cetăţeanul străin s-ar fi cunoscut pe internet cu viitoarea soţie, după care au hotărât să se căsătorească cu scopul de a obţine un permis de şedere în România, care să-i asigure, ulterior, calea legală pentru a călătorii către alte state membre. Astfel, la sfârşitul lunii iunie a anului 2018, aceştia au încheiat căsătoria, ulterior prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiş, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean roman”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au început verificările în cazul soţilor, iar în urma interviului, considerat un instrument important în viaţa reală de familie, au reieşit neconcordanţe în declaraţiile celor doi soţi, întărite şi de celelalte activităţi de monitorizare.

”În urma verificărilor efectuate la adresele de reşedinţă comune, poliţiştii de la imigrări au constatat că cetăţeanul străin nu este cunoscut în rândul vecinilor. Toate aceste aspecte au condus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/şedere pe teritoriul României a străinului”, mai arată sursa citată.

În urma constatărilor, conform legislaţiei în vigoare, poliţiştii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere a cetăţeanului kosovar, cererea de reîntregire a familiei fiind respinsă.

Bărbatul nu a contestat măsura dispusă şi a părăsit teritoriul României.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

Femeie bătută cu sălbăticie de soțul gelos: M-a lovit, dar nu vreau să ajungă la închisoare
VIDEO PROTVPLUS.RO