Care este starea pârtiilor de schi din România după ultimele ninsori

Ultima actualizare: 07-02-2020 21:18

Iarna a adus la munte bucurie și un nou strat de zăpadă. Iar temperaturile negative îi ajută pe administratorii domeniilor schiabile să folosească toate tunurile pentru zăpadă artificială, astfel încât pârtiile să fie perfecte.

Conform informaţiilor primite de la reprezentanţii domeniilor schiabile, în Poiana Braşov stratul de zăpada măsoară 80 de cm în partea superioară a masivului Postăvaru, iar în partea de jos, pe pârtii, este un strat de 60 de cm de zăpadă. Se schiază în condiţii foarte bune, șapte instalaţii de transport pe cablu funcţionează pentru turiştii care se pregătesc să meargă la munte.

La Predeal toate pârtiile sunt deschise. Sâmbăta va funcţiona nocturna până la ora 21, iar duminică până la ora 19. Stratul de zăpadă măsoară între 40 şi 50 de cm. Pârtiile arată bine şi în Azuga şi Buşteni.

La Sinaia deocamdată nu se ştie când va fi deschis domeniul schiabil, asta pentru că autorităţile lucrează încă să repare stricăciunile produse de vreme. Telegondola nu poate funcționa deocamdată după ce mai mulţi copaci au căzut pe cabluri. Pompierii, rerezentanții primăriei şi salvamontiştii lucrează încă să elibereze zona de pomii rupţi.

Citeste și...
Parteneri