Care este starea celor șapte copii din Satu Mare spălați de mamă cu o substanță toxică pentru deparazitarea animalelor

×
Codul embed a fost copiat

O mamă și cei șapte copii ai ei, din județul Satu Mare, au ajuns de urgență la spital după ce toți s-au spălat cu o subtanță folosită pentru deparazitarea animalelor, însă extrem de toxică pentru oameni.

Patru dintre copii au fost transferați de urgență la Cluj.

Medicii pediatri de la spitalul din Cluj au transmis că cei patru copii transferați sunt în stare stabilă. Vorbim despre două fetițe gemene, în vârstă de 3 ani, și alți doi copii de 5, respectiv 7 ani. Vor mai rămâne cateva zile sub tratament astfel încât medicii să se asigure că starea lor nu se va mai agrava.

La spitalul din Satu Mare, mama copiilor în vârstă de 37 de ani, dar și una dintre fiice în vârstă de 11 ani au fost internate la Terapie Intensivă pentru că în momentul în care au ajuns în camera de gardă starea lor era mai gravă. Alți doi copii au funcțiile hepatice afectate însă primesc tratament și au fost stabilizați.

Toți au ajuns cu ambulanța la spital, după ce au început să se simtă tot mai rău. Femeia a reușit să le spună medicilor că s-au spălat cu o substanță folosită în mod obișnuit la animale, pentru a scăpa de păduchi. Aceasta a mai spus că nu a știut că e toxică și că le poate face rău.

Citește și
Cât de bogată e Gabriela Firea. Fără a avea pe numele său vreun teren sau casă, ea are această sumă în conturi

Între timp, cei de la Protecția Copilului s-a autosesizat în acest caz și fac verificări.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
Citește și...
O mamă și cei șapte copii ai săi, intoxicaţi cu substanţă de uz veterinar. Au fost internaţi în spital
O mamă și cei șapte copii ai săi, intoxicaţi cu substanţă de uz veterinar. Au fost internaţi în spital

O mamă şi cei şapte copii ai săi au ajuns, vineri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce s-au intoxicat prin aplicarea externă a unei substanţe de uz veterinar, informează unitatea spitalicească.

 

Recomandări
Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.

România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră
România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră"

România poate fi un centru logistic pentru reconstrucţia Ucrainei, spune ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea. Aproape 80% din exportul de grâne din țara vecină se face prin România.

"I-am spus lui Bibi!". Biden anunță o reacție dură a SUA în cazul în care Israelul va lansa o ofensivă majoră în Rafah

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat miercuri, pentru prima dată, că "nu va livra" anumite arme Israelului, în special "obuze de artilerie", în cazul unei ofensive majore la Rafah, relatează AFP şi Reuters.