Captură de droguri record în România: 1.480 kg de hașiș și 751 kg de pastile de captagon

Ultima actualizare: 02-09-2020 09:35

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată au făcut duminică cea mai mare captură de hașiș și pastile de Captagon din România.

Drogurile, care proveneau din Siria, au o valoare totală de 60 de milioane de euro și erau ascunse printre cutii cu săpun organic.

„În cursul lunii august, procurorii DIICOT și polițiși ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au desfășurat investigații privind transporturi pe cale maritimă a două containere încărcate într-un port din Siria, având ca destinație Portul Constanța”, a spus chestorul Liviu Vasilescu, într-o conferință de presă, înainte de a-și anunța retragerea de la conducerea Poliției Române.

În urma unui control desfășurat pe baza ordonanțelor emise de procurorul de caz, în unul dintre cele două containere au fost descoperite, disimulate, 1.480 kg. de hașiș și 751 kg. de pastile de captagon (4.024.250 de pastile de captagon).

„Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 60.000.000 de euro. Drogurile ar fi fost disimulate între marfa legală, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanțe.Marfa de acoperire era săpun organic cu o densitate foarte mare, care avea menirea de a masca drogurile ce se aflau între cutiile de carton ce conțineau săpun”, mai informează autoritățile.

Comprimatele de tip captagon, uzual, au un conținut ridicat de amfetamină.

Captura reprezintă cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria structurilor de combatere a traficului de droguri din cadrul Poliției Române.

Activitățile efectuate în cadrul operațiunii au fost desfășurată în cooperare cu D.E.A. -S.U.A.

”În prezent, se efectuează cercetări cu privire la mai multe persoane, cetățeni români și străini, pentru a se stabili implicarea în organizarea acestui transport de droguri. În cadrul operațiunii, s-a beneficiat și de sprijinul Biroului Vamal Constanța Sud Agigea.”, precizează Biroul de presă al Poliției Române.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO