Imaginile cu Gina Pistol si Nicoleta Luciu pentru care ACR a primit amenda. Explicatia CNCD: "S-a dorit testarea instantelor"

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15

Campania online "Hai sa facem centura greu de ignorat" a fost amendata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Sanctiunea de doua mii de lei vine dupa ce Coalitia pentru Egalitate de Gen a semnalat ca mesajele si imaginile din aceasta campanie lezeaza dreptul femeilor la demnitatea personala. Amenda a fost contestata de Automobil Clubul Roman.

Clipul realizat si promovat de Automobil Clubul Roman prezinta mai multe vedete care, prin comportamentul lor, ar trebui sa-i incurajeze pe oameni sa poarte centura de siguranta, fie ca sunt soferi sau pasageri.

Mai multe ONG-uri care militeaza pentru drepturile femeilor au facut o sesizare in care precizeaza ca acest clip prezinta de fapt femeile intr-o postura stanjenitoare, care le poate afecta imaginea in viata publica.

"Acest indemn le pune pe femei intr-o situatie degradanta, umilitoare si aduce campaniei un caracter pornografic care nu are nicio legatura cu siguranta rutiera si masurile de respectare a acesteia" - se precizeaza in plangere.

Din aceasta cauza, Consiliul National pentru Combaterea Disciminarii a amendat Automobil Clubul Roman cu 2000 de lei.

"Undeva a fost la limita decizia. intr adevar sunt elemente sexiste, dar s-a aratat ca prin aceasta decizie se doreste si testarea instantelor de judecata in sensul in care sa avem juristpudenta pe acest domeniu'', a comentat Csaba Asztalos, presedintele CNCD.

Reprezentantii ACR au contestat insa amenda: "Era vorba de o campanie de siguranta rutiera care are un scop social, acela de a salva vietile oamenilor. FIA a premiat ACR pentru aceasta campanie cu premiul pentru inovatie in siguranta rutiera", a spus Alin Drosu.

Videoclipul contestat a aparut in toamna anului trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO