Calvarul pentru şoferii de TIR care vor să iasă din ţară către Ungaria a reinceput

Dată publicare: 12-10-2017 17:39
Dată actualizare: 15-10-2017 18:29


A început din nou calvarul pentru şoferii de TIR care vor să iasă din ţară către Ungaria. Se pare că vameşii maghiari au reluat metodă de control anevoioasă la care renutasera în urmă cu o jumătate de an.

Cum buletinul fiecarui sofer este acum scanat si verificat in trei baze de date, timpul de asteptare pentru fiecare masina a crescut, iar la coada se sta si cateva ore.

Joi dimineata, coloana de autocamioane se intindea pe aproape 5 km, la vama Bors, din judetul Bihor.

Soferii de TIR care asteapta sa iasa din tara prin Vama Bors se plang ca trebuie sa astepte ore intregi pana sa treaca de control.

Orele de asteptare inseamna pentru cei mai multi dintre soferi dar si pentru firmele lor pierdere de bani si neonorarea la timp a contractelor.

Situatia a fost similara la inceputul anului pana cand, la presiunea firmelor de transport, dar si a autoritatilor locale si centrale, vamesii maghiari au renuntat la controlul in mai multe baze de date a documentelor.

Derogarea a fost facuta, insa, doar pe o perioada de 6 luni, iar in acest timp nu s-a gasit o solutie pentru scurtarea timpului de control.


VIDEO PROTVPLUS.RO