Cabană faimoasă din Suceava, mistuită de un incendiu. Ce personalități s-au cazat acolo

Ultima actualizare: 02-11-2019 10:44

O cabană faimoasă din judeţul Suceava a fost mistuită de un incendiu violent. Focul a fost observat târziu, astfel că vâlvătaia puternică a distrus totul în cale.

Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă, pentru că flăcările amenințau să se extindă la pădurea din apropiere, dar și la alte anexe.

Alarma a fost dată de două măicuţe de la o mănăstire din apropiere. Prea târziu, însă, pentru că incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă mare.

Gabriela Ursu, proprietara: "Au auzit o bubuitură şi au coborât să vadă ce s-a întâmplat şi a luat instant foc tot. Pur şi simplu nu mai este nimic, a ars din temelii tot. Avem panouri fotovoltaice, noi credem că asta este, că alte variante nu ar avea de unde."

La fața locului au ajuns imediat șase autospeciale de pompieri. Mai bine de două ore s-au luptat cu flăcările pentru a localiza incendiul.

Cabana Gigi Ursu din localitatea Dorna - Arini, judeţul Suceava a fost construită în anul 1977 şi are tradiţie.

Gabriela Ursu, proprietara: "Adrian Păunescu venea şi făcea Cenaclul Flacăra acolo. Ceauşescu a venit acolo în 1983, e un loc plin de istorie."

Pagubele suferite se ridică la peste 200.000 de euro. Pompierii şi poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cauza incendiului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO