Bubuitura puternica si tone de stanca aruncate in aer, pe Transfagarasan. Explozie controlata efectuata de pirotehnisti

Ultima actualizare: 03-11-2014 00:00

Tone de stanca s-au pravalit ieri pe sosea, dupa ce un versant din munte a fost aruncat in aer.

Echipe pirotehnice au efectuat o explozie controlata pentru a reusi sa desprinda bucati de stanca ce stateau sa cada pe Transfagarasan, drumul ce leaga judetele Sibiu si Arges, prin munte.

Bubuitura s-a auzit de la kilometri intregi, deoarece pentru o singura detonare s-au folosit nu mai putin de 13 kg de explozibil.

N-a fost usor pentru pompieri sa faramiteze stanca de 80 de metri cubi.

"Am realizat sase gauri, da? O sa bagam incarcatura, o sa incepem aici, o sa bagam prima oara, dupa aceea o sa bagam in stanca aceea", isi faceau pirotehnistii planul.

"S-a actionat de la distranta pentru ca a fost o misiune dificila si periculoasa pentru personal", a recunoscut locotenent Laurentiu Anastasiu, purtatorul de cuvant al ISU Sibiu.

Desi a fost o explozie controlata, pompierii s-au asigurat ca nu sunt oameni in apropiere. Mai ales ca prin zona trec foarte multi turisti care vor sa ajunga la Balea Lac.

"Nu o sa mai vad asa ceva pentru ca in Germania nu vedem asa ceva. E foarte special pentru mine si prietenii mei", a povestit un turist venit din Germania.

"E o amintire din turul nostru minunat aici, o sa o luam in Israel o parte din Romania. O experienta foarte frumoasa", spune altcineva.

Chiar daca pericolul ca bucatile de stanca sa ajunga pe sosea a fost inlaturat, de sambata, 1 noiembrie, Transfagarasanul va fi inchis, ca in fiecare an, pana la 30 iunie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO