Un cuplu venit din Franţa şi stabilit recent în judeţul Bacău a trecut printr-un scandal de o brutalitate rară, iar bărbatul de 37 de ani a fost arestat.

Procurorii spun că, aflat sub influneta drogurilor, el după ce ar fi încercat să îşi omoare în bătaie soţia. Vecinii celor doi au sunat la 112 şi un echipaj de la ambulanţă a transportat-o pe femeie la spital, în stare extrem de gravă. Victima este internată acum, în comă, iar în casa celor doi, poliţiştii au găsit canabis. Dealtfel, testele rapide făcute cetăţeanului francez, au identificat substanţa.

Cei doi francezi s-au mutat în comună Vultureni din Bacău în urmă cu trei luni. Au cumpărat aici o casă bătrâneasca, pe care îşi făcuseră planuri să o renoveze. Acum, în miez de noapte s-au auzit strigăte din curtea lor. Femeia a apucat să iasă în drum şi a cerut ajutor unui vecin. Voia să plece cât mai repede spre aeroport.

Ion Golcă - vecin: A zis să dau telefon la taxi, a zis Bacău, avion.
Reporter: Era lovită?
Vecin: Da ce să vezi noaptea? Vorbea.

Pentru că nu s-a putut înţelege cu ea, bărbatul a dus-o pe femeia lovită la o vecină care înţelege limba franceză. Aceasta a sunat la 112.

Vecină: A cerut taxi.
Reporter: Era lovită era speriată?
Vecină: Era speriată. Ne surprinde pe toţi, dar nu ştim exact despre ce este vorba.

Starea femeii s-a înrăutăţit rapid în ambulanţă, până a ajuns la spital. Înainte să intre în comă, pacienta a apucat să le spună doctorilor că soţul ei a lovit-o, până când ea a leşinat.

Geanina Pricopi - Spitalul Judeţean Bacău: ”Pacienta în vârstă de 57 de ani a fost adusă în UPU în stare foarte gravă şi în urma investigaţiilor a fost internată pe neurochirurgie iar actualmente este internată pe secţia aţi cu stare foarte gravă şi prognostic sever”.

Reporter: De cât timp au venit în sat?
Daniela Neleapcă - vecina: Au 2-3 luni. S-au bătut de a leşinat jos femeia. Zice că au găsit o geantă cu bani şi una cu droguri în podul casei.

În casa celor doi, ancheatorii au găsit o cantitate de canabis. La analize făcute bărbatului a reieşit ca el era sub influenţa drogurilor, în momentul agresiunii. Francezul a fost arestat, pentru tentativa de omor.