Brazii din Germania sau Olanda, la mare căutare de români. De la ce preț pornesc


Ultimul update: Marti 03 Decembrie 2019 19:56
Data publicarii: Marti 03 Decembrie 2019 19:20
Categorie: Stiri actuale

De la 30 de lei, un brad chel şi pitic, la 3.000 unul falnic, de 10 metri înălţime. Iată cât costă, la prima strigare, brazii naturali care abia au ajuns prin pieţe şi în magazine.

Pentru anul acesta, comercianţii au găsit o nouă strategie de marketing. Au scris pe afişe cât vor cere pentru pomi o dată la câteva zile, în speranţa că oamenii vor ieşi mai devreme la cumpărături.

Din Țara Moţilor, unde păzea de sus Munţii Apuseni, a fost doborât un brad de 9 metri. Stă ancorat cu funii şi proptit de un gard în fata Pieţei Obor. Aşteaptă ca cineva să dea cât cere stăpânul.

Reporter: "Ce spun oamenii?"

Vânzător: "Nu putem spune. E adus la comandă şi clientul nu ne dă voie să spunem! Ceilalţi 300, 400, 200... în funcţie de mărime."

Reporter: "Rezistă până la Crăciun?"

Vânzător: "Până în februarie. Dacă pui un cartof la bază, rezistă mai mult."

Brazii de pepinieră pornesc, la târg, de la 59 de lei. Afişul avertizează că pomii se vor scumpi, până la sărbători, cu 10 lei, la câteva zile. James, însurat cu o româncă, e gata să plece cu unul la spinare.

James: "Plecăm mai devreme în vacanţă şi vrem să luăm pentru copii câte ceva, înainte de Crăciun. Preţurile par corecte, n-am ce comenta."

Reporter: "Care v-a plăcut?"

James: "Cel mai mare, dar îl vreau în ghiveci, ca să-l putem planta, să-l avem şi la anul."

Ar putea fi o investiţie pentru următoarele 30 de Crăciunuri, un brad din Germania sau Olanda, numit "super blue". Poate fi plantat în curte sau în faţa blocului, are creştere lentă, iar culoarea albastră a acelor se intensifică în timp. Cel de un metru costă 70 de lei, iar unul "falnic", de un metru 80, 550 de lei.

În magazinele de bricolaj, brazii autohtoni au intrat cu preţuri de la 35 de lei. Nu se negociază, dar e suficient de mic cât să împace toate doleanţele. Între timp, deja a nins viguros, cu spumă de plastic, peste molizii, pinii şi tisa din interior.

Client: "Ăsta chiar îmi place."

Reporter: "E primul an cu cel artificial?"

Client: "Nu, am de ceva timp."

Reporter: "Şi ce-a păţit, s-a ofilit?"

Client: "S-a ofilit, îl am de ani de zile."

Aceştia nu au nevoie de aspirină pisată sau cartof râs în suport. Aşa că oamenii vin relaxaţi, numai cu grijă preţului, de la 100 la 1300 de lei.

Clienţi: "Ne pregătim din timp, ce să zic? Avem şi copil mic acasă."

Asta poate fi o problemă. Mai ales dacă ai copil mic în magazin!

După ce a ales ţurţuri electrici, stele cu led şi clopoţei cu numele tuturor din familie, Andi a decretat că vrea şi câte un pom pentru fiecare cameră a casei.

 

 

Ultima modă la americani. De ce mulți împodobesc bradul invers, agățat de tavan
29 de brazi vor fi vânduți în scop caritabil la Festivalul brazilor de Crăciun
Specialist: România a fost de 2 ori foarte aproape de o pană de curent generală în acest an
VIDEO PROTVPLUS.RO