Brazii de la Crăciun, folosiţi la un ZOO din România. Reacţia tigrilor

Ultima actualizare: 15-01-2020 18:24

A fost sărbătoare la grădina zoologică din Târgu Mureș.

Deși Crăciunul a trecut, elefanții, maimuțele, tigrii siberieni, dar și alte animale au primit acum cadouri mai puțin obișnuite: brazi încărcați cu bunătăți. Pomii au fost aduși de localnici, apoi îngrijitorii i-au împodobit cu tot felul de delicatese pentru necuvântătoare. Este o metodă ingenioasă de a stârni curiozitatea animalelor, care, în perioada de iarnă, nu sunt prea active.

Brazii de Crăciun care până nu demult au împodobit casele localnicilor au fost transformați de îngrijitorii de la zoo în jucării cu surprize.

Biro Ildiko, biolog zoo Târgu Mureș: „Foarte mulți brazi după ce se dezpodobesc ajung la gunoi și pentru a salva am venit cu această misiune. Ideea era să băgăm lângă animale, să oferim niște opțiuni comportamentale pentru animalele noastre care trăiesc în grădina zoologică.”

Maimuțele au desfăcut cu mare interes pachetele ascunse, iar pe urmă au mâncat cu poftă nucile sau rondelele de morcovi împachetate în formă de bomboane.

Torok Zsuzsa, angajat zoo: „Fiecărui animal îi plac surprizele, sunt cam plicitisite în captivitate. Încercăm să le ocupăm timpul liber. Ca și la om, animalul dacă se plictisește, ori se bate, ori doarme foarte mult timp, deci nu se mișcă și musculatura e slabă.”

Vizitator: „Este interesant cum caută surpriza să vadă ce găsesc.”

Elefantul Tania a testat cu precauție bradul pe care l-a primit.

Și tigrii siberieni s-au apropiat cu grijă de cadourile inedite:

Morea Hunor, angajat zoo: „Am pus un brad, niște ornamente, niște saci din cânepă și în saci am pus carne de pui. Femelele sunt destul de jucăușe și le plac noutățile.”

Brazii au fost motiv de bucurie și pentru cămile sau mistreți. Grădina zoologică din Târgu Mureș se întinde pe zeci de hectare și este apreciată de vizitatori pentru felul în care sunt ingrijte animalele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO