Braşovean amendat pentru că a parcat în faţa spitalului după ce a făcut o criză de inimă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 20 Februarie 2018 16:55
Categorie: Stiri actuale

Situaţie revoltătoare la Spitalul Judeţean Braşov. Bolnavii care vin la urgenţă sau care se externează şi folosesc maşinile proprii sunt nevoiţi să parcurgă distanţe considerabile spre parcările dintre blocuri, din cauză că nu este permis accesul auto la

Cei în situaţii cu adevărat disperate îşi lasa maşinile în zonă interzisă şi riscă astfel să fie amendaţi de poliţişti.

Abia externat, acest tânăr n-are nevoie de ambulanţa că să ajungă acasă. Au venit prietenii să îl ia cu maşina dar n-au putut parca la intrarea în spital din cauză că accesul e interzis maşinilor particulare.

Nu e în regulă, mi se pare o tâmpenie să vii cu pacientul şi să îl cari apoi chinuit....”, spune un şofer.

Situaţii ca aceasta se petrec zilnic la intrarea în Spitalul Judeţean din Braşov. Pe stradă cu pricina au voie să intre şi să parcheze doar taxiurile şi ambulanţele. Iar în jur - parcările locurilor sunt întotdeauna pline. În disperare de cauză, mulţi şoferi parchează pe trotuarul de peste drum riscând astfel să fie amendaţi de poliţie.

Vine cineva din alt oraş, cu o urgenţă... unde? Să se învârtă o jumătate de oră până moare omul în maşină? Intră aicea, se duce cu pacientul şi gata. E sălbăticie ce este la noi!"

Tot în zonă interzisă a parcat şi proprietarului acestei maşini venit dis de dimineaţă la spital, cu o criză de inimă. Doctorii l-au internat de urgenţă, aşa că el n-a mai apucat să mute autoturismul. Ca să scape de amendă, a lăsat pe bord un bilet, parafat de medic, în care povesteşte situaţia.

Toată lumea este pasibilă de amendă din moment ce a parcat neregulamentar”, spune poliţistul.

Cei în situaţii grave vin cu ambulanţa şi trebuie să asigurăm accesul ambulantelor în zonă şi tocmai asta a fost scopul pentru care comisia de circulaţie a aprobat acele restricţii”, declară reprezentantul primăriei.

Conform codului rutier, oprirea şi staţionarea neregulamentară sunt santionate cu puncte-amendă şi puncte de penalizare. Amendă poate fi cuprinsă între 250 şi 625 de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO