A traversat toata Europa fara sa consume un litru de combustibil si s-a oprit in Romania. VIDEO


Ultimul update: Joi 13 Septembrie 2012 12:55
Data publicarii: Miercuri 24 August 2011 07:26
Categorie: Stiri actuale

Vorbim despre un sofer german care traverseaza continentul si a ajuns si la noi, la volanul unui bolid electric. Masina aleasa pentru expeditie ajunge la o suta de km pe ora in numai 3,7 secunde, si asta fara sa scoata un sunet.

O bestie silentioasa, asa poate fi descrisa masina cu care Rafael de Mestre strabate Europa pentru a promova sofatul ecologic. Desi atinge peste 200 de kilometri la ora, bolidul bifeaza doua probleme de mediu importante: nu are nici un fel de emisii poluante si este absolut silentioasa.

Acest model functioneaza cu 6500 de baterii de laptop, care asigura o autonomie de peste 350 de kilometri si la o priza normala se incarca complet in 10 ore. Dar ca sa ne convinga ca masina nu te lasa in drum, nemtii vin cu solutiile.

Eberhard Mayer: "De obicei merg la ferme sau, in orase, la statii de pompieri, de obicei au prizele de care am eu nevoie, deci e foarte usor, pana la urma sunt mai multe prize decat benzinarii"

Modelul condus de Rafael a fost vandut in 1600 de exemplare pana acum. Curiosii au avut ocazia sa-l si incerce.

Miercuri seara cei doi temerari isi vor incarca masinile de la singura priza specializata din Bucuresti, iar maine vor ajunge la Constanta, punctul final al calatoriei care a inceput in Suedia.
 

Turismul de lux are mare priza in Romania. Cine sunt clientii dispusi sa plateasca 3.000 € pe 5 zile
Priza la vant. Cum si cu cat scumpeste energia verde curentul
Guvernul ne da maximum 3.700 euro pe o rabla ca sa ne luam masini cu priza
VIDEO PROTVPLUS.RO