Biserica unui sat din Bacau, sparta de mai multe ori in doua saptamani. Cum arata acum lacasul de cult

21-01-2016 16:20


Suparare mare intr-o comunitate din judetul Bacau, dupa ce biserica satului a fost sparta de indivizi ramasi inca neidentificati. S-a intamplat de doua ori in ultimele doua saptamani.

Hotii au furat cam tot ce au putut lua din lacasul de cult, printre care mai multe carti liturgice vechi. Apoi au distrus cateva cruci si soba din biserica.

La ultima spargere, dascalul nu si-a putut crede ochilor cand a deschis usile bisericii si a vazut ca lacasul era ravasit. Hotii au rascolit totul.

Au distrus tot ce au putut in altar si au rupt cateva cruci care ornau biserica. Au smuls si au luat cu ei pana si usa sobitei care incalzeste biserica. Enoriasii au gasit trantite pe jos de pe pereti cateva icoane vechi.

Un crucifix a disparut, la fel si mai multe covoare donate de oameni de-a lungul timpului. Nimeni nu stie sa spuna exact ce valoare ar avea cartile liturgice sustrase, insa satenii presupun ca au fost furate pentru ca erau foarte vechi.

In satul Misihaesti sunt cateva zeci de case in care mai locuiesc doar oameni batrani. Biserica e veche de 200 de ani. La prima spargere, intrusii au rupt cateva cruciulite din altar si o masa, dar nu au furat nimic. Acum, paguba e insemnata.

Satenii au cerut ajutorul politistilor si spera ca hotii sa fie gasiti cat mai repede. Odata prinsi, suspectii pot ajunge in puscarie.

Tags: biserica, furt, pagube,

VIDEO PROTVPLUS.RO