Bebelus de un an, in coma alcoolica de gradul 3 dupa ce rudele i-au dat pufuleti imbibati in tuica. "A tras niste otet"

Ultima actualizare: 29-11-2016 07:06

Un caz grav din judetul Iasi i-a uimit pana si pe doctori. Un bebelus de un an si trei luni a ajuns la spital in coma alcoolica dupa ce - spun medicii - a fost adormit cu pufuleti imbibati in tuica.

Fetita, lasata in grija unor rude, de parintii plecati in Anglia, a fost stabilizata, iar cei de la Directia Copilului au decis sa o dea unui asistent maternal.

Fetita a ajuns la spital, unde medicii au stabilit rapid diagnosticul - coma alcoolica de gradul trei. Unchiul si matusa copilei sustin insa ca i-au aplicat doar niste comprese cu otet si nici vorba de pufuleti amestecati cu tuica.

Matusa fetitei: "I-am pus niste otet pe piept si a tras...trebuia sa ii pun otet cu apa si nu am stiut. La mine nu se exista bautura in casa.”

Unchiul fetitei: "Nu avea de unde sa beie, nu avea de unde..i-a pus comprese. Nu avea de unde sa consume alcool. Am adus o punga de pufuleti si a mancat cu pofta si i s-a facut rau."

Soarta fetitei este una de trista. Mama ei, acum in varsta de 23 de ani, a lasat-o in grija rudelor de cand avea cateva luni. De atunci a plecat in Anglia, impreuna cu tatal fetitei, - de origine pakistaneza - fara sa mai dea un semn de viata.

Vecinii sustin ca ar mai avea doi copii, lasati in grija unor familii din sat. Unchiul fetitei recunoaste ca ii este greu sa o creasca, dar sustine ca i-a dat doar pufuleti, fara alcool.

Unchiul fetei: "Uite a mai ramas in casa..a mancat cu pofta... da da, din pufuleti asa"

Medicii si vecinii ii contrazic insa.

Radu Terinte, manager la Spitalul de Copii Sfanta Maria Iasi: "Copilul era in convulsii, avea semne clare de intoxicatii etanolica. I s-au administrat pufuleti amestecati cu alcool. Nu se pune problema de a inhala otet. Noi stim ca exista asemenea practici, mai ales in zona saraca a Moldovei"

Tiberiu Bantas, purtator de cuvant DGASPC Iasi: "Se pare ca acel copil era lasat in grija unor rude de mama, fara a anunta primaria din comuna. Rezulta faptul ca e vorba de o neglijare, acel copil va merge la un asistent maternal"

Vecina: "Fetita aia..imi pare rau...am plans. Noi am auzit ca e la spital"

Vecina: “Eu am auzit ca a mai bagat alcool si in biberon ca sa doarma"

Din fericire, starea fetitei s-a imbunatit iar dupa externarea din Clinica de Toxicologie va ajunge in mijlocul unei familii care s-o ingrijeasca.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO