Bebeluş aflat în şoc septic, intubat din cauza malnutriției

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Luni 07 August 2017 16:42
Categorie: Actualitate

O fetiţă de numai 6 luni din Costeşti, judeţul Argeş, intrată în şoc toxico-septic, a fost trimisă de urgenţă la Bucureşti cu elicopterul.

Medicii nu ştiu încă ce boală a adus copilul într-o stare atât de gravă, dar au sesizat Poliţia şi Asistenţa socială să facă o anchetă, pentru că bebeluşul era malnutrit. Părinţii spun însă că au hrănit-o şi au îngrijit-o pe fetiţă aşa cum trebuie.

Mama a dus copilul la spitalul din Costeşti dimineaţa, cu febra de 41 de grade. Medicii şi-au dat seama că viața fetiţei e în pericol, aşa că au intubat-o şi au trimis-o de urgenţă la Piteşti, iar doctorii de aici au chemat un elicopter că s-o transfere imediat în Capitală.

În lipsa unor investigaţii amănunţite, medicii nu au putut pune un diagnostic clar. Copilul cântăreşte însă doar 5 kilograme, cu două mai puţin decât ar trebui, ceea ce i-a făcut să creadă că nu ar fi bine hrănit. Tocmai de aceea, au înştiinţat Poliţia despre acest caz.

Părinţii spun însă că au dus fetiţa la medic pentru că nu lua în greutate şi i-au dat mai multe formule de lapte praf, aşa cum au fost sfătuiţi. Se plângă însă că în apartamentul lor este prea cald şi din acest motiv bebeluşul suferea.

Părinţii copilului spun că duminica fetiţa era bine şi abia spre seară a făcut un pic de febra. S-au hotărât să o ducă la spital când au văzut că respiră tot mai greu.

Mircea Negrescu, tatăl copilului: "Au început să-i de dințisorii şi a făcut febra. Probabil şi de la căldură şi de la gingii."

Reporter: "Câte grade aveţi în casă?"

Tatăl fetiței: "34, 33 şi ceva"

Reporter: "Dar de mâncat ce-a mâncat zilele astea?"

Tatăl fetiței: "Nu-i dăm decât lapte şi supă".

Bebeluşul avea febra mare, de 41 de grade, şi a făcut convulsii.

Doctor, Adina Enescu, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Piteşti: "Înţeleg că este o stare toxico-septică, hipertermie şi o malnutriţie protein-calorică."

Reporter: "De cât timp apreciaţi că avea temperatura, că avea stare proastă?"

Doctor, Adina Enescu: "Probabil că de câteva zile, având în vedere starea generală alterată."

Fetiţă a intrat în comă, iar medicii de la SMURD au încercat zeci de minute să o stabilizeze înainte de a o urcă în elicopter.

Doctor, Florentina Mitrescu, SMURD: "Am preluat un bebeluş în vârstă de 6 luni în stare extrem de gravă, intubat, ventilat, o stare toxico-septică. Va fi dus la spitalul Marie Curie."

Vecinii spun că fetiţa era bine îngrijită, dar ar fi observat zilele trecute că este ceva în neregulă cu starea ei. Toţi au pus, însă, plânsetele copilei pe seama căldurii insuportabile.

Vecină: "Duminica noapte, toată noaptea a ţipat copilaşul. Şi duminica plângea, că a scos-o afară, cu căruţul. Şi plângea dar de ce, nu ştiu".

Medicii au sesizat Poliţia, Direcţia de Sănătate Publică şi asistentul social pentru a face o anchetă în familia sugarului. Mama spune însă că a dus copilul la doctor când a observat că nu se dezvoltă cum ar trebui şi a respectat apoi toate indicațiile primite. 

Charlie Gard s-a stins din viata cu o saptamana inainte de a implini un an. Mama:
Charlie Gard s-a stins din viata cu o saptamana inainte de a implini un an. Mama: "Suntem mandri de tine, Charlie"
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
accident Dn15
Accident grav, în Mureş. Un microbuz cu pasageri a căzut de la câţiva metri
Cum arată și cât valorează tabloul de Picasso găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea
„Ploaie de foc” la un festival. Mai mulți răniți în urma bizarului fenomen. VIDEO
Ce spun oamenii din Carcaliu, satul unde a fost găsit un Picasso. "Bă, da frumoşi tablourile alea"
Jaful secolului, comis de amatori. Hoţii români au ales tablouri care să intre în sacoşe şi au vrut să i le vândă lui Becali
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni
tablourile furate din Olanda
JAFUL SECOLULUI. Tabloul de Picasso "ars în sobă" a fost găsit într-un sat din Tulcea, la rădăcina unui copac
Cartea "România, te iubesc!", lansată duminică la Târgul Gaudeamus
A murit fostul ambasador Mihnea Constantinescu, membru al Consiliului Regal
Accident cu 7 victime în Covasna. Cauza impactului de pe DN10
Incendiu uriaş la marginea Capitalei. Localnicii, alarmaţi prin sistemul RO-ALERT
Taximetrist din Neamţ, rămas prizonier în propria maşină. Ce greşeală a făcut