Bebeluş aflat în şoc septic, intubat din cauza malnutriției


Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Luni 07 August 2017 16:42
Categorie: Stiri actuale

O fetiţă de numai 6 luni din Costeşti, judeţul Argeş, intrată în şoc toxico-septic, a fost trimisă de urgenţă la Bucureşti cu elicopterul.

Medicii nu ştiu încă ce boală a adus copilul într-o stare atât de gravă, dar au sesizat Poliţia şi Asistenţa socială să facă o anchetă, pentru că bebeluşul era malnutrit. Părinţii spun însă că au hrănit-o şi au îngrijit-o pe fetiţă aşa cum trebuie.

Mama a dus copilul la spitalul din Costeşti dimineaţa, cu febra de 41 de grade. Medicii şi-au dat seama că viața fetiţei e în pericol, aşa că au intubat-o şi au trimis-o de urgenţă la Piteşti, iar doctorii de aici au chemat un elicopter că s-o transfere imediat în Capitală.

În lipsa unor investigaţii amănunţite, medicii nu au putut pune un diagnostic clar. Copilul cântăreşte însă doar 5 kilograme, cu două mai puţin decât ar trebui, ceea ce i-a făcut să creadă că nu ar fi bine hrănit. Tocmai de aceea, au înştiinţat Poliţia despre acest caz.

Părinţii spun însă că au dus fetiţa la medic pentru că nu lua în greutate şi i-au dat mai multe formule de lapte praf, aşa cum au fost sfătuiţi. Se plângă însă că în apartamentul lor este prea cald şi din acest motiv bebeluşul suferea.

Părinţii copilului spun că duminica fetiţa era bine şi abia spre seară a făcut un pic de febra. S-au hotărât să o ducă la spital când au văzut că respiră tot mai greu.

Mircea Negrescu, tatăl copilului: "Au început să-i de dințisorii şi a făcut febra. Probabil şi de la căldură şi de la gingii."

Reporter: "Câte grade aveţi în casă?"

Tatăl fetiței: "34, 33 şi ceva"

Reporter: "Dar de mâncat ce-a mâncat zilele astea?"

Tatăl fetiței: "Nu-i dăm decât lapte şi supă".

Bebeluşul avea febra mare, de 41 de grade, şi a făcut convulsii.

Doctor, Adina Enescu, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Piteşti: "Înţeleg că este o stare toxico-septică, hipertermie şi o malnutriţie protein-calorică."

Reporter: "De cât timp apreciaţi că avea temperatura, că avea stare proastă?"

Doctor, Adina Enescu: "Probabil că de câteva zile, având în vedere starea generală alterată."

Fetiţă a intrat în comă, iar medicii de la SMURD au încercat zeci de minute să o stabilizeze înainte de a o urcă în elicopter.

Doctor, Florentina Mitrescu, SMURD: "Am preluat un bebeluş în vârstă de 6 luni în stare extrem de gravă, intubat, ventilat, o stare toxico-septică. Va fi dus la spitalul Marie Curie."

Vecinii spun că fetiţa era bine îngrijită, dar ar fi observat zilele trecute că este ceva în neregulă cu starea ei. Toţi au pus, însă, plânsetele copilei pe seama căldurii insuportabile.

Vecină: "Duminica noapte, toată noaptea a ţipat copilaşul. Şi duminica plângea, că a scos-o afară, cu căruţul. Şi plângea dar de ce, nu ştiu".

Medicii au sesizat Poliţia, Direcţia de Sănătate Publică şi asistentul social pentru a face o anchetă în familia sugarului. Mama spune însă că a dus copilul la doctor când a observat că nu se dezvoltă cum ar trebui şi a respectat apoi toate indicațiile primite. 

VIDEO PROTVPLUS.RO