Reactia ministrului marilor proiecte ale Romaniei in fata "hartii neputintei" prezentata de Basescu

Ultima actualizare: 10-08-2013 07:01

''Pe autostrada Arad - Nadlac nu se intampla nimic, iar asta este expresia neputintei Guvernului''

O spune pe un ton apasat presedintele Traian Basescu, care a vizitat joi santierul din vestul tarii.

Seful statului le reproseaza celor din Executiv ca au oprit investitiile pentru cei 39 de kilometri de drum, care va lega Aradul de punctul de frontiera de la Nadlac. ''Traian Basescu are dreptate'', doar ca Anca Boagiu a semnat contractele", a replicat ministrul Dan Sova.

Inainte de ajunge pe santierul autostrazii, Traian Basescu a facut fotografii din elicopter ca sa le arate guvernantilor.

"Daca vrem o emblema a neputintei, venim pe autostrada Nadlac-Arad si vedem ce inseamna proasta guvernare. E o etichetarea pe care o fac fara retinere", Traian Basescu, presedintele Romaniei.

Presedintele a fost pe tronsonul Nadlac-Pecica, unde lucrarile sunt sistate din noiembrie anul trecut, dar a vizitat si portiunea de drum dintre Pecica si Arad. Unde nu se mai lucreaza din luna iulie.

Daca s-ar fi respectat termenele, pe acest tronson am fi putut circula astazi, insa compania Alpine a intrat in insolventa. Toate utilajele au fost retrase.

"Ar trebui sa folosim bani europeni. Nu sunt in stare sa colecteze taxe si inventeaza altele", spune Traian Basescu.


PRIN telefon Dan Sova, ministrul marilor proiecte
"E complicat ca domnul presedinte Basescu nu este informat. plec eu de la ipoteza ca de bnuna credinta fiind nu este informat. Daca ar fi avut o informare corecta nu cred ca se mai ducea acolo ca trebuia sa o critice pe doamna Boagiu"

Sova spune ca ambele contracte au fost semnate de fostul ministru al Transporturilor.In replica Anca Boagiu declara ca nu ministrul semneaza si seful CNADR. Nervii soferilor ar fi fost crutati daca guvernantii ar fi alocat fonduri si pentru cele doua pasaje peste calea ferata aflate pe centura Aradului.

Pe langa autostrada Arad-Nadlac, lucrarile au fost oprite si pe Autostrada Transilvania.

"Cele trei contracte au o valoare de aproape 750 de milioane de euro si trebuia sa fie finalizate anul acesta. Finalizarea celor trei tronsoane va intarzia cu cel putin un an", spune Andreea Neferi, redactor la ZF.ro

In ultimul an au fost inaugurati doar 18 kilometri de drum, insa promisiunile facute vorbesc de peste 500 de kilometri pana in 2016.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO