Barbatul disparut impreuna cu doi dintre copiii lui, cautat de opt scafandri in lacul Tarnita

disparut

Opt scafandri din Constanta, specializati in scufundari la mare adancime, au ajuns, vineri, pe lacul Tarnita, impreuna cu seful firmei la care sunt angajati, si vor incepe cautarile barbatului disparut impreuna cu doi dintre copiii sai.

Constantin Onaca, patronul firmei de scafandri din Constanta, a declarat ca doua echipe a cate patru scafandri au ajuns la Tarnita dupa ce femeia care a reclamat disparitia sotului si a copiilor, Klaudia Nagy, l-a sunat.

"Am plecat aseara din Constanta, acum facem planul de cautare si nu plecam de aici pana cand nu rezolvam problema. Avem echipamentul si pregatirea necesare pentru cautari", a spus Onaca.

Cautarile pe lacul Tarnita din judetul Cluj, unde un barbat ar fi disparut alaturi de doi dintre copiii sai, au fost suspendate, joi dupa-amiaza, dupa ce scafandrii nu au reusit sa gaseasca nimic.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj au declarat ca patru scafandri de la ISU au cautat, joi, la Tarnita, timp de mai multe ore, cu barca si cu un sonar, fara sa gaseasca nimic.

Citește și
Disparut Cluj
Gheata, cel mai mare impediment pentru scafandrii in cazul cautarilor de pe Tarnita
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Pe malul lacului Tarnita s-a aflat, joi, si Anuta Potra, sora lui Nicolae Lapuste, barbatul disparut, ea declarand ca spera ca fratele sau sa revina acasa.

"Daca esti in viata, daca esti ascuns, nu o sa ti se intample nimic, te asteptam acasa, gandeste-te ca ai iubit-o enorm pe Klaudia (mama fetitei disparute - n.r.). Noi doi am trait fara tata de 34 de ani. (...) Te rog din suflet sa nu le faci rau copiilor si intoarce-te, te rog din suflet, ca te iubesc ca pe luna de pe cer", spunea Anuta Potra.

Femeia povestea ca fratele sau era obosit si trist, dar nu crede ca a fost in stare sa le faca rau copiilor.

"O iubea foarte mult pe Klaudia, au fost momente cand nu a primit in schimb ceea ce a dorit, dar nu trebuie sa se razbune pe copil. A fost singur, era obosit, ii pregateam eu de mancare, ceva i s-a intunecat in fata ochilor, s-a pierdut, s-a simtit singur, nu cred ca a facut ceva. Poate a fost un moment de slabiciune. Ultima data am vorbit cu fratele meu luni, la ora 12.00, m-a sunat, am povestit de mama si apoi Klaudia m-a sunat ca el a luat copiii. Atunci ne-am gandit ca s-a intamplat ceva, i s-a intunecat ceva in fata ochilor", afirma Anuta Potra.

Femeia declara ca fratele sau a pomenit de sinucidere, dar nu crede ca a vorbit serios.

"A zis ca intr-o zi isi va lua viata, dar avea multe pe cap. El m-a crescut pe mine, eu aveam cinci ani cand a murit tata, fratele meu a fost stalpul casei, a obosit, nu a avut cu cine sa vorbeasca. Eu sper ca un prieten il adaposteste, vom incerca sa facem tot posibilul sa vina acasa, sa aduca fetita inapoi, sa nu puna doua mame in suferinta, plus mama noastra. Si Klaudia se agata de un fir de ata, sperand ca traiesc. Klaudia i-a mai dat fetita, duminica l-am vazut ultima data, a fost la mine impreuna cu Klaudia, cu fetita, era obosit, spunea ca vrea sa doarma macar o ora", a povestit Anuta Potra.

Cautarile in zona lacului Tarnita au inceput luni seara, dupa ce baiatul mai mare al familiei a anuntat Politia ca tatal sau, in varsta de 48 de ani, a disparut de la locuinta sa din Floresti, luand cu el doi dintre copii - un baiat de 15 ani si o fetita de trei ani.

Actiunile de cautare, la care participau echipaje de politisti, pompieri, jandarmi si salvamontisti, dar si patru scafandri cu o barca au continuat marti, miercuri si joi, fiind sistate in cursul dupa-amiezelor din cauza temperaturilor scazute si a podului de gheata de pe lac.

Potrivit politistilor, barbatul a lasat o inregistrare video din care rezulta ca urma sa se sinucida. Pe inregistrarea video, el apare cu cei doi copii cu care a disparut si le spune mamelor celor doi ca nu o sa ii mai vada. Politistii sustin ca acesti doi copii provin din doua relatii.

Mama fetitei de trei ani, Klaudia Nagy, a postat pe Facebook o fotografie cu aceasta si un mesaj prin care ii roaga pe cei care ar vedea-o sa sune la 112.

Barbatul lucra ca masinist la Hidroelectrica, langa barajul Tarnita, iar luni seara urma sa intre la serviciu.

Un coleg de serviciu al barbatului spunea ca acesta avea datorii la banci, iar in ultima perioada parea foarte obosit pentru ca lucra si ca taximetrist pentru a-si completa veniturile. De asemenea, el sustinea ca barbatul a fost testat psihologic in fiecare an si ca a trecut testele. El afirma ca masina barbatului a fost gasita, luni, de catre colegi, in apropierea lacului Tarnita, cheile fiind in autoturism.

De asemenea, barbatul si cei doi copii au fost dati in consemn la frontiera, aceasta fiind procedura obisnuita in cazul unei disparitii, iar Politia nu exclude posibilitatea ca ei sa incerce sa plece din tara.

Politistii iau in calcul mai multe variante in cazul disparitiei celor trei, una dinte ele fiind ca barbatul si-a ucis copiii, dupa care s-a sinucis.

Seful Politiei Judetene Cluj, chestorul principal Ioan Pacurar, declara ca toate indiciile duc la sinucidere, barbatul mai avand una sau doua tentative de acest fel.

Potrivit sursei citate, au fost contactati scafandri din Mures si de la o firma privata, care vor incerca sa faca scufundari, lunea viitoare, in cazul in care conditiile meteo vor permite acest lucru. Deocamdata, scafandrii nu se pot scufunda din cauza curentilor puternici, facand cautarile doar la suprafata.
Cazul este anchetat si de catre procurorii Parchetului Tribunalului Cluj.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Speranta la Tarnita. Scafandrul Dorel Onaca a venit direct din Kuweit sa caute disparutii
Speranta la Tarnita. Scafandrul Dorel Onaca a venit direct din Kuweit sa caute disparutii

La patru zile de cand s-a dat alarma pe malul lacului Tarnita, unde au disparut doi copii si tatal lor, o speranta firava vine din partea unui scafandru dispus sa coboare in lacul inghetat in cautarea lor.

Gheata, cel mai mare impediment pentru scafandrii in cazul cautarilor de pe Tarnita
Gheata, cel mai mare impediment pentru scafandrii in cazul cautarilor de pe Tarnita

Este a patra zi de cand barbatul de 48 de ani din Cluj si cei doi copii ai sai au disparut fara ca familia sa mai stie ceva de ei. Astazi, pompierii au reluat cautarile inca de dimineata.

Trupurile barbatului din Cluj si ale celor doi copii ar putea fi sub gheata de pe lacul Tarnita
Trupurile barbatului din Cluj si ale celor doi copii ar putea fi sub gheata de pe lacul Tarnita

Ore nesfarsite de chin s-au scurs astazi langa lacul Tarnita, unde pompierii si salvamontistii au cautat doi frati, de 3 si 15 ani, dar si pe tatal lor. Se pare ca barbatul a comis nebunia de a-si fi ucis copiii, pentru ca apoi sa-si ia si el viata.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.