Bărbatul din Baia Mare care și-a ucis fosta iubită și a ascuns-o în baie a fost internat

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii au dispus internarea în spitalul din Sighet a suspectului în cazul tinerei mame ucise în Baia Mare. Întreaga faptă s-a petrecut în locuinţa bărbatului, fostul ei partener, acolo unde se afla şi fetiţa cuplului.

De altfel, victima venise pentru a o alăpta pe cea mică, dar a fost bătută fără milă şi ascunsă în baie.

De aproape de 12 ani, Ramona a trăit un adevărat chin alături de fostul iubit, un bărbat de 47 de ani. Cei doi s-au despărţit anul trecut, dar aveau custodia comună a fetiţei lor, în vârstă de 2 ani şi 10 luni.

Miercuri seară, Ramona s-a dus acasă la individ, ca să-şi alăpteze fetiţa. Acesta le-a spus poliţiştilor că s-a certat cu ea şi a lovit-o. Pentru că nu a mai dat nici un semn de viaţă, actualul partener al Ramonei a sunat la 112.

Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: "Un bărbat a sesizat poliţia despre faptul ca concubina sa nu s-a întors la domiciliu şi nu poate fi contactată. De urgenţă poliţiştii au efectuat verificări pentru găsirea să. La scurt timp femeia a fost găsită decedata într-un imobil de pe strada Gării. Bănuit de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 47 ani."

Din primele declaraţii pe care le-a făcut poliţiştilor, suspectul susţine că nu a putut să treacă peste despărţirea de Ramona şi îl deranja faptul că ea începuse o nouă relaţie. Vecinii spun că bărbatul s-a mutat în bloc în urmă cu 2-3 luni şi era destul de retras.

Despre chinul prin care trecea Ramona vorbesc prietenele apropiate.

Prietenă: "Mi-a cerut ajutorul fiindcă a vrut să ajungă într-un centru cu fetiţa şi nu ştia care sunt paşii. O vizita regulat, o alăpta, a fost o mamă devotată, dedicată. De aceea au şi amânat despărţirea pentru a nu rămâne fără fetiţă pentru că spunea des că dacă pleacă va rămâne fără fetiţa."

Psihologii vorbesc şi despre şantajul emoţional, mai ales când la mijloc este implicat şi un copil.

Gabriela Groza, psiholog criminalist: „Şantajul emoţional este foarte greu de cuantificat în relaţiile apropiate. De regulă se bazează pe faptul că o persoană pune presiune pe o altă ştiind că are anumite consecinţe dacă nu face ceva anume, dar este greu de probat.”

Femeia lucra la un salon de înfrumuseţare din Baia Mare, iar fostul iubit, spun apropiaţii, nu avea un loc de muncă. Fetiţa lor a fost preluată, pentru moment, de un asistent maternal.

Adrian Mândru, purtător de cuvânt DGASPC Maramureș: „Cazul va rămâne în evaluarea specialiştilor noştri, urmând ca în cazul în care vom identifica rude până la gradul al 4-lea care îşi vor asuma responsabilitatea creşterii şi îngrijirii minorei să fie instituit plasamentul la familia extinsă.”

Bărbatul acuzat de crimă a fost dus la spitalul din Sighet pentru efectuarea expertizei psihiatrice, urmând să se stabilească dacă a avut discernământ când a comis oribilă fapta. El este cercetat acum pentru omor.

Citește și...
Un bărbat din Baia Mare și-a ucis fosta iubită, cu care are o fetiță. Ce le-a spus polițiștilor
Un bărbat din Baia Mare și-a ucis fosta iubită, cu care are o fetiță. Ce le-a spus polițiștilor

O crimă care a revoltat comunitatea din Baia Mare readuce în discuţie violenţa domestică, în faţa căreia femeile sunt fără apărare. O tânără de 36 de ani a fost ucisă de fostul partener. În casă se afla şi fetiţa celor doi.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.