Barbatul care i-a aruncat cerneala pe fata lui Emil Constantinescu l-a asaltat si pe Iohannis. Reactia sefului statului

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24
Klaus Iohannis

Presedintele Germaniei si sotia sa au vizitat Sibiul si imprejurimile, iar ghizi le-au fost Carmen si Klaus Johanis. Plimbarea a inceput la primarie, au urmat pietele istorice, biserica evenghelica, dar si orasul Cisnadie.

Din pacate, cel care l-a stropit cu cerneala pe fostul presedinte Emil Constantinescu a recidivat. Omul s-a napustit la Klaus Iohanis, ca sa-i inmaneze o scrisoare cu diverse nemultumiri.

Presedintele Iohannis a mers sa il asculte plangerea lui Isaia. Acesta l-a anuntat ca a trimis un memoriu la Cotroceni acum un an, dar nu a primit niciun raspuns.

In 2000, acelasi Isaia i-a aruncat cerneala in fata fostului presedinte Emil Constantinescu.

Marti a fost ceva mai potolit, asa ca seful statului si-a insotit in buna pace musafirii. Presedintele german Joachim Gauck si sotia sa au vizitat liceul Brukenthal, apoi au intrat in biserica evanghelica. Acestul publicului a fost restrictionat.

De aici, toata lumea a pornit la pas prin centrul vechi. Oaspetii si gazdele s-au oprit pe Podul Minciunilor din Piata Mica, au traversat Piata Mare si s-au indreptat spre cladirea forumului german.

Joachim Gauck, presedintele Germaniei: "Pentru a construi legaturi noi este nevoie sa le reparam pe cele existente. Tarile noastre sunt legate in spirit democratic ca si tari aliate si prietene."

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: "Aici la Sibiu avem un exemplu elocvent de buna intelegere intre comunitatea romana si cea germana."

Turistii au fost si ei in castig.

Turista din Germania: "A fost o coincidenta ca maine ma reintorc in Germania si ca azi i-am vazut pe cei doi presedinti. Sa vin din Germania ca si cetatean german si sa-mi vad presedintele la Sibiu, ca altfel nu am ocazaia."

Miercuri, presedintele Germaniei se va intalni cu oameni de afaceri nemti, dar si cu sefa DNA.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO