Bărbatul care a pus o bombă lângă maşina unui pompier s-a predat. Explicaţia lui


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2018 22:37
Categorie: Stiri actuale
ancheta bomba isu

Persoana care a amplasat, pe 21 iunie, o cutie cu explozibil lângă maşina unui pompier al ISU Cluj, s-a predat, luni, poliţiştilor clujeni.

Acesta a fost internat într-o clinică de psihiastrie, având în vedere că are antecedente medicale în acest sens. El este cercetat pentru tentativă de omor.

"La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 15,45, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, recunoscând că el este cel implicat în incidentul din data de 21 iunie a.c., fiind cel care apare în imaginile făcute publice. Bărbatul prezenta semnalmentele persoanei bănuite de comiterea faptei, iar acesta a fost audiat de către poliţişti. Din primele informaţii rezultă că acţiunile bărbatului nu au vizat persoana care a suferit leziuni în urma exploziei. Urmează să se stabilească dacă persoana a acţionat cu discernământ la acel moment şi ce anume l-a determinat să comită fapta", informează IPJ Cluj.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a bărbatului şi lămurirea cauzei sub toate aspectele, sub coordonarea directă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Un lucrător al ISU Cluj a fost rănit uşor, joi, după ce o cutie suspectă aflată lângă maşina sa a explodat. Pompierul ISU Cluj, care a suferit un traumatism cranio-facial, a fost internat la Unitatea de Primire Urgenţe Cluj.

"Din investigaţiile efectuate la faţa locului rezultă că este vorba despre un dispozitiv artizanal explozibil, de mică intensitate. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor prev. şi ped. de art. 32 raportat 188 din Codul penal", se arăta, la acea dată, într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO