''Numai Dumnezeu poate judeca", sustine suspectul arestat in cazul jafului sangeros de la Pitesti. Ce dovezi au procurorii

×
Codul embed a fost copiat

''Numai Dumnezeu poate judeca'' - asta crede individul care a intrat in casa unor milionari din Pitesti si care acum ii sfideaza pe anchetatori.

Nu isi recunoaste faptele de violenta si sustine ca daca el a facut asa ceva, atunci cu siguranta ori era beat, ori drogat. Procurorii au insa probe ADN, dar si imagini cu el in timp ce dadea tarcoale vilei. Cu doua saptamani inainte, la Mangalia, a intrat peste alti oameni. Atunci era inarmat cu o sabie. Miercuri, suspectul a fost arestat.

Din cei 33 de ani de viata, Dumitru Vasile Burcea si-a petrecut 14 dupa gratii. Procurorii spun ca Burcea, poreclit si Bebe din Cisnadie este extrem de violent.

De altfel, pe pagina lui de Facebook se prezinta ca un baiat rau, plin de tatuaje. Pe abdomen, de pilda, are scris, in engleza, ''Numai Dumnezeu ma poate judeca'', insa in text s-au strecurat niste greseli. Ultima lui fapta de violenta este cea din 16 mai cand a intrat in vila unui milionar din Pitesti, proprietarul unei firme de transport.

Citește și
victima jaf Pitesti
Atacul asupra omului de afaceri din Pitesti ar fi un act de razbunare. Primele teorii despre adevarata intentie a agresorului
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Burcea nu si-a recunoscut fapta si spune ca si daca ar fi facut asa ceva atunci trebuie sa fi fost beat sau drogat pentru ca nu isi aminteste. Anchetatorii sustin insa ca au probe ADN care atesta ca el este autorul jafului. In plus camerele de supravheghere l-au filmat in timp ce dadea tarcoale cu o ora inainte de atac.

Atacul de la Pitesti

Pe 16 mai, atacatorul a intrat in locuinta unui om de afaceri si a lovit-o pe sotia acestuia cu o ranga in cap.

Apoi, l-a atacat si pe proprietar, in dormitor, de fata cu unul dintre cei doi copii ai lor, un baietel de 6 ani. Individul a furat din locuinta peste 8000 de euro. Este banuit ca ar fi dat atacuri similare in tara, dar si in strainatate. Pentru identificarea lui, politistii romani au cooperat cu cei din Franta.

Dupa cinci ore petrecute in fata procurorilor, principalul suspect in acest caz, in varsta de 33 de ani, a fost dus incatusat la sediul IPJ Arges. Anchetatorii sustin ca pe data de 16 mai, barbatul a dat lovitura in vila unui milionar din Pitesti, proprietarul unei firme de transport. A atacat-o pe sotia acestuia cu o bata, in curte si aproape ca a omorat-o in bataie. La audieri insa, individul nu ar fi recunoscut nimic, spun surse din ancheta.

Apoi a intrat in casa si l-a lovit pe barbat care, insa, a scapat cu rani mai usoare. Unul dintre copiii cuplului a asistat la scenele de cosmar. Apoi, individul a fugit cu 5000 de euro si 7000 de lei. Desi a fost surprins de camerele de supraveghere imaginile sunt neclare si nu i-au ajutat prea mult pe anchetatori.

Atacatorul ar fi lasat si amprente. Pentru ca este recidivist, se afla deja in baza de date a politiei.

Marius Stefan, prim procuror al Parchetului de pe Langa Tribunalul Arges: "Urmele ridicate de pe obiectele folosite de acea persoana la savarsirea faptei corepund cu profiulul peroanei ce a fost dusa la audieri."

Anchetatorii spun ca, in momentul arestarii, in locuinta sa din Sibiu, el nu a opus rezistenta.

Marius Stefan, prim procuror al Parchetului de pe Langa Tribunalul Arges: "In baza investigatiilor efectuate cu ajutorul ofiterilor de politie din cadrul IGPR-IPJ Arges si, in principal,
pe baza probelor biologice a fost identificat. Din cercetarile efectuate pana in prezent nu s-a putut stabili ca avea vreo legatura cu membrii familiei."

Sotia omului de afaceri, lovita crunt de agresor, este si acum in stare grava si a stat o saptamana in coma. In urma cu doua zile, starea ei s-a imbunatatit, iar medicii spera sa o poata salva. Femeia nu isi mai aduce insa aminte nimic din episodul de cosmar prin care a trecut.

Barbatul este suspectat si ca, la inceputul acestei luni, a comis o fapta identica cu cea de Pitesti, la Mangalia: a intrat peste proprietarul unei firme de pompe funebre, in vila acestuia. Omul a fugit si a scapat, poate, astfel, cu viata. Talharul a plecat cu mana goala pentru ca nu a gasit in casa nici bani si nici bijuterii, dar si aici ar fi lasat amprente. Anchetatorii spun ca in rucsac ar avea o sabie si diverse unelte folosite la spargeri.

Dumitru Vasile Burcea are 33 de ani si locuieste in Cisnadie, judetul Sibiu. A facut doar patru clase, nu are o meserie, dar este pasionat de artele martiale. In 2007, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru talharie. A batut crunt si a jefuit o batrana din judetul Sibiu care a si murit la scurt timp dupa atac.

Burcea a executat doar 6 ani din pedeapsa, iar in 2013 a fost eliberat conditionat. Iesit pe poarta inchisorii, barbatul a plecat in strainatate unde se pare ca a dat mai multe atacuri. La inceputul acestei luni si-a facut din nou simtita prezenta in Romania si a continuat seria faptelor de mare violenta.

Anchetatorii spun ca l-a jefuit pe patronul unei firme de pompe funebre din Mangalia dupa care ar fi dat sangerosul atac de la Pitesti. Suspectul urmeaza sa fie dus in fata judecatorilor pentru madatul de arestare preventiva.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Barbatul care a atacat familia unui om de afaceri din Pitesti a fost prins. Agresorul ar fi dat un atac similar in Mangalia
Barbatul care a atacat familia unui om de afaceri din Pitesti a fost prins. Agresorul ar fi dat un atac similar in Mangalia

Anchetatorii au un suspect in cazul jafului inregistrat acum 10 zile asupra unei familii instarite, din Pitesti. Un barbat de 33 de ani a fost capturat marti dupa amiaza, la Sibiu.

Atacul asupra omului de afaceri din Pitesti ar fi un act de razbunare. Primele teorii despre adevarata intentie a agresorului
Atacul asupra omului de afaceri din Pitesti ar fi un act de razbunare. Primele teorii despre adevarata intentie a agresorului

Anchetatorii incearca sa afle ce a fost in mintea agresorului care a dat buzna, sambata seara, in vila unui om de afaceri instarit din Pitesti.

Cuplu din Pitesti, atacat in miez de noapte de un hot, in fata copiiilor. Femeia este in coma, iar agresorul cautat
Cuplu din Pitesti, atacat in miez de noapte de un hot, in fata copiiilor. Femeia este in coma, iar agresorul cautat

Un atac sangeros a avut loc, sambata seara, intr-o vila impunatoare din Pitesti. Un individ deosebit de periculos si inarmat cu o ranga a intrat in casa peste familia unui om de afaceri.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.