Barbat din Timis ucis de trasnet, in timpul vijeliei de duminica. Greseala pe care a facut-o cand s-a adapostit de ploaie

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01

Furtuna de duminica seara, care a maturat tot vestul tarii, a provocat si moartea unui barbat din judetul Timis, care a fost trasnit in timpul vijeliei.

Un prieten al sau, lovit si el de fulger, a ajuns la spital. Iar in Bihor, doi tineri au fost surprinsi de furtuna puternica in timpul unei partide de fotbal si au fost atinsi de trasnet.

Barbatul care a murit in judetul Timis avea 60 de ani si ingrijea de niste animale, pe camp, impreuna cu un coleg. Furtuna i-a prins acolo, iar oamenii s-au adapostit sub un copac. Arborele a fost insa traznit si cei doi au cazut ca secerati. Unul dintre ei a murit pe loc. Celalalt a supravietuit, insa a fost transportat in stare grava la spital.

Si cei doi barbati din Bihor, trasniti in timpul unui meci de fotbal, au fost dusi urgent la spital.

Specialistii spun ca este bine sa intrati la adapost si sa inchideti geamurile, atunci cand se apropie furtuna. Daca va aflati in camp deschis si nu aveti unde sa mergeti, asezati-va in pozitia ghemuit, la pamant. Acoperiti-va capul si urechile cu mainile. Nu va adapostiti langa obiecte metalice sau copaci inalti. Daca sunteti intr-o padure, atunci alegeti sa stati langa arborii mai mici. Si, de asemenea, evitati sa folositi telefonul mobil in timpul furtunii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO