Toni Grebla, audiat la DNA in dosarul in care e acuzat de trafic de influenta. "Nu ma voi dezice de Dan Bîrcină"

Ultima actualizare: 01-02-2015 02:29

Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla a dat primele declaratii in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si constituire de grup organizat.

Demnitarul sustine ca este nevinovat si chiar i-a luat apararea finului sau, omul de afaceri Dan Bîrcină, suspectat si el in acelasi dosar.

Toni Grebla: "O audiere obisnuita in legatura cu acuzatiile care au aparut deja in spatiu public: cum am dobandit strutii, despre rochite, a materialelor de propaganda electorala."

Adica ce ar fi primit judecatorul, dupa cum sustin procurorii, de la finul sau Dan Bîrcină, pentru a-l sprijini in afaceri cu influenta pe care o are. Toni Grebla spune ca il cunoaste din 2000, cand nu era judecator la Curtea Constitutionala.

Toni Grebla: "El nu este omul pe care il vedeti, a facut-o dintr-un spirit de fronda. Nu am cum sa sterg cu buretele, ramane finul si prietenul meu si nu am cum sa ma dezic de el, chiar daca din punct de vedere al imaginii nu a produs cea mai buna impresie."

Dan Barcina, zis Goeru, l-a urmat pe Grebla in fata anchetatorilor. Daca data trecuta a fost vorbaret, acum a pastrat tacerea.

Cei doi au dat explicatii in dosarul de coruptie in care sunt puse sub acuzare 7 persoane, toate cercetate in libertate. Toni Grebla si-a pastrat mandatul la Curtea Constitutionala, dupa ce a declarat in fata colegilor sai judecatori ca nu este incompatibil cu functia pe care detine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO