Instabilitate atmosferica si temperaturi maxime de 32 de grade in tara. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 05-07-2015 07:04

Ziua de astazi ne-aduce vreme instabila in estul, centrul si sudul tarii; timp frumos in rest si maxime termice cuprinse intre 23 si 32 de grade.

Prognoza meteo in tara

In Dobrogea si in Baragan norii se-aduna din cand in cand si vor aduce averse, insotite de descarcari electrice.Vantul va avea unele intensificari, iar maximele vor ajunge la 27 de grade, insa pe litoral temperaturile vor fi mai modeste.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei se anunta cateva perioade cu instabilitate pe parcursul zilei. Se va arata si soarele pentru scurte momente, iar temperaturile, in scadere usoara fata de ieri, se vor opri la 26-27 de grade.

Si in jumatatea nordica a Moldovei gasim vreme cam instabila. Norii vor fi numerosi; va ploua in mai multe reprize, iar vantul isi va face simtita prezenta.Va fi putin mai racoare decat ieri: la amiaza se vor inregistra frecvent 24-25 de grade.

In schimb, in nordul Transilvaniei si in Maramures temperaturile cresc usor si vor ajunge la 27...28 de grade. Vremea va fi in general frumoasa, iar ploile vor aparea cu totul izolat.

Se mai incalzeste putin si in regiunile vestice. Atmosfera va fi insorita toata ziua; vantul nu va pune probleme, iar maximele vor urca spre 30 de grade.

In centrul Romaniei sunt anuntate innorari si averse din loc in loc. Vor fi si descarcari electrice si, indeosebi la munte, ar putea sa cada grindina.Tot in zona montana vantul va sufla tare, iar temperaturile vor fi mai ridicate pe partea vestica.

Sud-vestul tarii nu scapa nici astazi de ploi, insa nu se mai anunta cantitati mari de apa.Vor fi si perioade cu soare pe parcursul zilei, iar temperaturile mai ridicate decat in celelalte regiuni, vor ajunge la 32 de grade.

Va ploua si in tinuturile sudice, iar ploile pot fi insotite de descarcari electrice. In regimul termic nu prea sunt schimbari fata de ziua trecuta:maximele vor urca pana la 28 de grade.

Prognoza meteo in Bucuresti

In Bucuresti norii vor fi numerosi si vor lasa cateva ploi de scurta durata. Vantul va fi putin mai activ; maxima va ajunge la 27 de grade, iar maine dimineata termometrele vor indica in jur de 17 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte sunt anuntate innorari consistente si averse in Carpatii Meridionali si in Orientali. In celelalte masive sansele de ploaie vor fi foarte reduse, asa ca va predomina timpul frumos. Vantul va avea intensificari, mai ales pe timpul ploilor, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

Prognoza meteo la mare

La malul marii cerul se va innora trecator si vor veni cateva ploi, dar neinsemnate cantitativ. Vantul va agita atmosfera; pe plaja se vor inregistra cel mult 25-26 de grade; iar apa marii va avea intre 21 si 23 de grade.


Progonoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Maine vor fi averse in est, in sud-est, in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor Orientali. In Dobrogea cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Sambata, vremea va fi in general frumoasa si va ploua slab doar in sud-est si la munte. Duminica, va ploua putin, pe arii restranse, in sud, in sud-est si la munte. Temperaturile incep sa creasca de sambata.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO