Avocatul Poporului cere instituirea stării de urgență în România, din cauza coronavirusului

Ultima actualizare: 12-03-2020 13:02
Avocatul Poporului

Avocatul Poporului solicită în mod oficial instituirea stării de urgență în România, din cauza epidemiei de coronavirus.

”Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României”, se arată într-un comunicat de presă.

”Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale.
Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României”, mai spune Avocatul Poporului.

”România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, se mai arată în comunicat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO