Avertisment MAE pentru românii care călătoresc în Barcelona. Transporturile sunt perturbate

14-10-2019 22:46

copii blocati aeroport

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Barcelona, că pot avea loc mobilizări spontane de persoane care determină perturbări ale circulaţiei aeriene, rutiere şi feroviare.

MAE le recomandă cetăţenilor români să se informeze în prealabil asupra stării drumurilor de pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare şi aeriene la care intenţionează să călătorească.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona +34934181535, +34934334223, +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, precizează un comunicat transmis luni seară de MAE, potrivit Agerpres.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paignii de internet a ministerului şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO