Autostrada Soarelui, în reparație. Restricțiile de circulație valabile și de sărbători


Ultimul update: Miercuri 24 Aprilie 2019 20:01
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2019 19:32
Categorie: Stiri actuale

Drumul spre mare va fi presărat și în acest an cu gropi și restricții de viteză. Autostrada Soarelui a intrat în reparație, iar de sărbători șoferii vor putea circula cu cel mult 80 de kilometri pe oră, mai puțin decât pe vechiul drum spre mare.

Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere promite că o parte din lucrări se vor opri la sfârșitul lunii iunie. Dar gropile vor rămâne.

Denivelările şi gropile apar chiar la intrarea pe autostradă, dinspre Bucureşti, la îmbinarea dintre plăcile de beton, pe primii aproape 20 de kilometri.

Între kilometri 35 şi 64 dispar plăcile şi apare asfaltul plin de gropi. Restul drumului, de până la kilometrul 100, este deja în şantier.

Aşadar, primii kilometri ai autostrăzii soarelui sunt o provocare pentru suspensiile autoturismelor. Dar şi pentru anvelope. O confirmă un şofer de camion căruia i-a bubuit un cauciuc pe sensul de mers spre Constanța.

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a promis de câţiva ani că va repara această bucată de autostradă, dar abia anul acesta a început lucrările. Deocamdată se lucrează în etape. Bucăţile de autostradă pentru care CNAIR nu a reuşit să găsească un constructor, se plombează pe alocuri, de ochii lumii.

Acolo unde a fost organizată licitaţia şi există un câştigător, este înlocuit un strat consistent de asfalt, de aproape 10 centimetri. Lucrările au început la sfârşitul lunii martie şi vor continua până la sfârşitul lunii iunie.

Din cauza lucrărilor, se circulă pe un singur sens, cu o limitare de viteză de 60 km pe oră. Este destul de aglomerat, iar de sărbători aţi putea lua în considerare să circulaţi, de pildă, pe vechiul drum spre mare, unde viteza este de 90 de km pe oră.

Cei de la CNAIR spun că limitarea de viteză va fi ridicată de la 60 la 80 de kilometri pe oră, de Paşte şi de 1 Mai.

Pe de altă parte, CNAIR promite că lucrările vor înceta la sfârşitul lunii iunie, când se aglomerează autostrada către mare. Abia la toamnă ar trebui să fie reluate, inclusiv în zona cu plăci de beton, care ar trebui înlocuite de asfalt, dacă noile licitaţii nu se vor bloca în birocraţie şi contestări.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Hoți de motorină opriți de poliție cu focuri de armă. Ce s-a descoperit despre ei
Microbuz cu 9 pasageri, răsturnat după explozia unui cauciuc. Mesajul de pe parbriz. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO