Circulatie inchisa pe autostrada A2 Bucuresti - Fetesti si pe 46 de drumuri nationale

Ultima actualizare: 09-10-2012 07:00

VEZI LISTA ACTUALIZATA A DRUMURILOR. Zeci de drumuri sunt blocate de viscol, iar scolile sunt inchise in mai multe judete.

Circulatia este inchisa, miercuri dimineata, pe autostrada A2 Bucuresti - Fetesti si pe 46 de drumuri nationale, iar pe unele tronsoane de drum este restrictionat traficul greu, autostrada A1 si Centura de Nord a Capitalei fiind redeschise, a anuntat CNADNR.

Traficul a fost redeschis pe autostrada A1, pe Centura de Nord a Capitalei (intre A1 si DN 3), pe DN 22B Braila – Galati, DN 7 Bucuresti - Pitesti, DN 65A Rosiorii de Vede – Salcia, intre kilometrii 25 si 51, DN 1A Bucuresti - Blejoi, DN 15D Piatra Neamt – Roman si DN 24C Manoleasa Prut – Radauti Prut.

Circulatia este inchisa pe autostrada A2 Bucuresti – Fetesti, pe Centura de Sud a Capitalei, si pe DN 1D Albesti – Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat – Braila,

DN 23A Gologanu – Ciorasti, DN 23B Maicanesti – Ciorasti,

DN 2C Costesti – Slobozia,

DN 2N Bogza – Jitia,

DN 2R Jitia – Vintileasca,

DN 2B Buzau – Galati – frontiera cu Republica Moldova,

DN 11A Barlad - Onesti,

DN 2D Focsani – limita cu judetul Covasna,

DN 2M Focsani – Odobesti – Andreiasu de Jos,

DN 23 Focsani – Braila,

DN 2L Tisita – Satu Nou,

DN 24 Tisita – Vaslui,

DN 2 Bucuresti - Adjud,

DN 25A Fundeni – Nanesti,

DN 5A Mogosesti - Izvoarele,

DN 24D Barlad – Cuca – Tulucesti,

DN 2A Urziceni – Harsova – M.Kogalniceanu,

DN 31A Oltenita – Manastirea,

DN 3A Lehliu – Fetesti,

DN 3B Calarasi – Fetesti – Vladeni,

DN 3 limita judetului Ilfov - Calarasi,

DN 4 limita judetului Ilfov – Oltenita,

DN 21 Braila – Slobozia – Calarasi,

DN 25 Tecuci – Sendreni,

DN 26 Murgeni – Blagesti,

DN 31 Cuza Voda – Oltenita,

DN 41 Oltenita – Daia,

DN 21A Baraganu – Tandarei,

DN 22A Harsova - Cataloi,

DN 22D Macin – Caugagia,

DN 22E Bratianu – Garvan,

DN 22F Horia – Nalbant,

DN 1B Ploiesti - Mizil - Buzau,

DN 5 Bucuresti – Giurgiu,

DN 51 Izvoarele – Zimnicea,

DN 65A Rosiorii de Vede – Salcia si Buzoesti – Surdulesti,

DN 5C Giurgiu – Zimnicea,

DN 61 Ghimpati – Corbii Mari,

DN 51A Zimnicea – Piatra,

DN 6 Mihailesti – Prunaru,

DN 65E Rosiorii de Vede – Furculesti,

DN 2F Bacau – Vaslui si

DN 24A Murgeni – Husi, potrivit situatiei inregistrate pana la ora 9.30 si anuntate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Traficul greu este restrictionat pe 14 drumuri nationale.

Astfel, pe autostrada A2 tronsonul Fetesti-Cernavoda, DN 2A Constanta-M.Kogalniceanu, DN 22C Cernavoda-Basarabi, DN 3 Basarabi – Constanta, DN 71 Moroieni – Sinaia, DN 22 Macin – Tulcea - limita judetului Constanta, DN 22B Braila – Galati, DN 6 Bucuresti – Mihailesti si Alexandria – Prunaru, DN 10 Brasov – Buzau, DN 1 Bucuresti – Ploiesti este restrictionat traficul pentru masinile de peste 3,5 tone, iar pe autostrada A1 Pitesti - Bucuresti, pe DN 1A Blejoi – Valenii de Munte - Sacele, DN 2 Adjud – Bacau, DN 2 Roman - Bacau (pe sensul spre Bacau) sunt restrictii pentru masinile de pentru 7,5 tone.

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori si viscol pentru opt judete din sud-estul tarii pana miercuri seara, cand va intra in vigoare codul galben de ger in aproape toata tara, pana duminica.

Codul galben de ger va intra in vigoare de miercuri si pana duminica, la ora 10.00, in toata tara, temperaturile minime ajungand pana la -25 de grade.

Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, soferii trebuie sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna si sa aiba lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, precum si sistem de climatizare-dezaburire functional.

In cazul in care traficul rutier se intrerupe din cauza zapezii, soferii sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

Nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Soferii sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor cand carosabilul este acoperit cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO