Autoritățile din mai multe județe sunt în alertă. Tineri care au fost în Italia spun că se simt rău

Ultima actualizare: 27-02-2020 17:35

Autoritățile din mai multe județe sunt în alertă după ce mai mulți români întorși din Italia au anunțat că se simt rău. 

În Prahova, doi tineri - un băiat și o fată - au fost internați în condiții de maximă securitate la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.

Vor fi testați aici pentru a se stabili dacă au contactat sau nu coronavirusul. Iar, în Galați, câțiva elevi de liceu s-au autoizolat împreună cu familiile lor pentru următoarele două săptămâni.

La cel mai bun colegiu din Galați, copiii au început să absenteze și au anunțat conducerea școlii că sunt în izolare la domiciliu. Unii au fost în excursii în Italia, alții au părinți care s-au întors recent din peninsulă, așa că Direcția de Sănătate Publică le-a cerut să rămână în carantină, împreună cu toți membrii familiilor, două săptămâni.

Elevii din ultimul an de liceu au de pierdut, pe de o parte pentru că se pregătesc pentru bacalaureat, pe de altă pentru că suntem în plin sezon de desfășurare a olimpiadelor școlare. Familiile izolate la domiciliu primesc provizii de la rude… pe fereastră.

La Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați sunt, deocamdată, 6 elevi în această situație, de la clasele a X-a și a XII-a. Niciunul dintre ei nu prezintă simptome de îmbolnăvire.

Onuț Atanasiu, dir. adj. Colegiul Național Vasile Alecsandri, Galați: "Atunci când am fost sesizați de către părinți sau de către colegi că acești elevi au fost în zonele respective sau că părinții lor s-au întors acasă din zonele respective din Italia s-a luat legătură cu Direcția de Sănătate Publică și decizia a fost de izolare la domiciliu a acestora."

Și în Prahova, doi tineri au fost transportați în condiții de siguranță maximă la spitalul de boli infecțioase. Un bărbat de 33 de ani din Barcanesti întors miercuri-noapte din Italia, dar și o tânăra de 19 ani din Câmpina, abia venită din Milano.

Dan Ioniță, director DSP Prahova: "Menționez că bărbatul nu a acuzat decât dureri musculare, dar era în autoizolare și de aceea am aplicat toate măsurile și metodologia de transport și recoltarea de probe”.

Rudele celor doi tineri au fost și ele izolate la domiciliu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO