Audieri la Parchet in cazul mortii lui Patrick Ekeng. Declaratiile facute de Rednic, Danciulescu si maseurul echipei

Dată publicare: 16-05-2016 10:43
Dată actualizare: 19-05-2016 06:51


Mircea Rednic, antrenorul echipei Dinamo Bucuresti, a fost chemat luni de procurori sa dea declaratii in cazul mortii fotbalistului Patrick Ekeng. Alaturi de el, au mai fost audiati alti 2 jucatori si Ionel Danciulescu, directorul sportiv al clubului.

Cu declaratiile lor, dar si cu datele medicale, anchetatorii spera sa raspunda la intrebarea "putea fi salvat jucatorul lui Dinamo?", care a murit pe teren la numai 26 de ani.

Vizibil afectat de moartea jucatorului pe care il antrena, Mircea Rednic a intrat in biroul procurorilor. A fost audiat in calitate de martor in dosarul mortii lui Patrick Ekeng.

Mircea Rednic - antrenorul echipei Dinamo Bucuresti: "Nu avea nici o problema. Eu nu stiam, din moment ce a jucat in Franta si in Spania."
Reporter: "V-a spus ceva Ekeng inainte sa-l bagati in teren?"
Mircea Rednic: "Nu. Nimic. El chiar fusese menajat o perioada din cauza unor probleme musculare."
Reporter: "A mai manifestat oboseala la antrenamente?"
Mircea Rednic: "Nu niciodata."

Afectati de cele intamplate au fost si fotbalistii echipei Dinamo, chemati la audieri. Marti vor juca finala cupei Romaniei pe care spera sa o castige pentru Patrick Ekeng.

La audieri a fost chemat si unul din maseurii echipei, care poate spune care era conditia fizica a lui Patrick Ekeng.

Reporter: "A avut probleme cu sanatatea?"
Cristian Toma, maseur: "Nu."

Audierile au loc intr-un dosar penal deschis dupa ce Patrick Ekeng a cazut pe teren, in timpul unui meci de fotbal, iar dupa aproximativ doua ore era declarat mort de medicii de la Spitalul de urgenta Floreasca.

Polistii incearca sa stabileasca daca fotbalistul putea fi salvat si daca cineva a gresit in timpul interventiei. Ekeng a fost asistat initial de medicul echipei de fotbal. Apoi, o ambulanta Puls, care nu avea echipamentele de urgenta functionale sau in termen de valabilitate, l-a preluat de pe teren.

Patrick Ekeng a fost inmormantat duminica in Camerun. Avea doar 26 de ani si a lasat in urma o sotie insarcinata in 5 luni si o fetita de 2 ani.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO