Au luat pana si vinul de impartasanie. Inventarul bunurilor furate de hoti din casa unui preot din Dambovita

20-01-2014 09:10


O intamplare mai putin obisnuita a tulburat linistea localnicilor dintr-o comuna din Dambovita. Casa preotului din sat a fost jefuita duminica seara, iar hotii au plecat cu aproape 10.000 de euro, bijuterii din aur si toata aparatura din locuinta.

Doar doua ceasuri au lipsit de acasa preotul si preoteasa, iar cand au intrat pe usa, s-au luat cu mainile de cap. Toata casa era ravasita.

Suspectii au mers pana acolo incat au furat pana si vinul de impartasanie. Deocamdata, politia nu le-a dat de urma.

Constantin Marasescu, preot: "A fortat cu ranga geamul. L-am gasit deschis".

Parintele Constantin Marasescu era plecat de acasa impreuna cu sotia. In tot acest timp, hotii le-au golit locuinta. Cand a deschis usa, preotul a simit ca i se inmoaie picioarele.

Pe buna dreptate, parintele se intreaba cine sa fi fost capabil sa-i fi facut un asemenea rau, mai cu seama ca este om cu frica lui Dumnezeu, care si-a ajutat semenii ori de cate ori a fost nevoie.

In plus, preoteasa a ramas fara toate bijuteriile din aur. La o simpla evaluare, din casa lipsesc aproape 10.000 de euro si electrocasnice performante care valoarau alte 10.000 de euro.

Claudia Marasescu, sotia preotului: "Omul bun nu e tratat la justa lui valoare de fiecare data. Sunt constienta ca sunt de-ai nostri, din zona".

"Inclusiv banii din chitantier, banii bisericii i-au luat", spune preotul.

Nicio camera n-a ramas nescotocita. Atacatorii au scos pana si hainele din dulapuri si au dat totul peste cap. Preotul e convins ca a fost urmarit. Nu este singurul furt din zona.

Preotul a sesizat imediat politia. Oamenii legii au impanzit zona si au adus cu ei si un caine, insa n-au dat de urma suspectilor. De la fata locului, criminalistii au ridicat mai multe amprente. Ramane de verificat daca hotii au trecut prin locurile in care sunt camere de supraveghere. Daca vor fi prinsi, suspectii risca de la 3 la 15 ani pentru furt calificat.

VIDEO PROTVPLUS.RO