Stare de alerta continua pe Otopeni: 2 aterizari de urgenta in 2 ore. Pasager al Scandinavian Airlines internat in Capitala


Ultimul update: Vineri 21 Iulie 2017 07:11
Data publicarii: Marti 18 Iulie 2017 10:04
Categorie: Stiri actuale

Stare de alerta continua pe aeroportul Otopeni. Doua avioane au aterizat de urgenta, la doua ore distanta, din cauza unor problemele tehnice sau medicale.

Dimineata, o aeronava de la Kuweit City, care se indrepta catre Amsterdam, s-a oprit pe Otopeni, dupa ce un motor a inceput sa piarda ulei, iar pasagerii au asteptat 8 ore sa fie preluati de o alta cursa.

Doua ore mai tarziu, autoritatile au fost anuntate ca mai multi pasageri aflati la bordul unui avion pornit pe ruta Copenhaga - Rodos se simt rau. Unul dintre ei chiar a ajuns la spital.

"Avem o problema medicala la bord. 6 pasageri au tensiunea foarte mica si am vrea sa aterizam pe aeroportul din Bucuresti pentru ajutor medical" - a anuntat echipajul.

Acesta este momentul care a pus in alerta echipajele de salvare din Bucuresti. Pilotul unei curse Scandinavian Airlines a anuntat ca 6 pasageri aflati la bord se simt rau si trebuie sa aterizeze urgent.

Valentin Iordache, purtator de cuvant Aeroportul Otopeni:
"Fiind vorba despre sapte pasageri, asa cum s-a anuntat initial, evident s-a creat o stare de alerta, putand presupune ca e vorba despre o pandemie sau o situatie grava. Cele doua ambulante nu mai erau suficiente, motiv pentru care a fost alertat si ISU."

7 ambulante SMURD au fost trimise sa preia pasagerii, in timp ce autoritatile se pregateau pentru ce este mai rau, inclusiv o stare de carantina pentru celelalte persoane aflate in avion, care intrasera in contact cu bolnavii. Din fericire, dupa aterizare, alerta nu a fost confirmata intru-totul.

Valentin Iordache: "Din fericire, a fost vorba despre un singur pasager, i s-a acordat asistenta de catre prima ambulanta si a fost dus la spital. O ora dupa aceasta interventie, aeronava si-a continuat drumul, la Rodos."

Psihologii nu exclud sa se fi creat o situatie de panica in randul pasagerilor, cand au observat ca unul dintre ei se simte rau. Aceste cazuri sunt frecvente, mai ales la oamenii care se tem sa zboare. Daca nu stiu sa isi controleze atacurile de panica, incep sa aiba simptome false.

Keren Rosner, psiholog: "Aceasta stare a lui este molipsitoare pentru ceilalti."

Acesta nu a fost singura situatie de urgenta de pe Otopeni. Dimineata, un avion Airbus A330, KLM, care efectua cursa Kuweit City - Amsterdam, a aterizat pe aeroport din cauza unei probleme tehnice. Pilotul a observat scurgeri de ulei la un motor si a declansat alarma.

VIDEO PROTVPLUS.RO