Asumarea răspunderii pe buget, atacată la CCR. Termen pe 10 ianuarie pentru trasmiterea punctelor de vedere

Ultima actualizare: 23-12-2019 20:51
judecatori CCR
Pro TV

CCR a stabilit data de 10 ianuarie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Parlament privind existenţa unui conflict juridic pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2020, pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea.

Același termen a fost stabilit și pentru transmitere a punctelor de vedere pe tema Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis Agerpres, luni, Curtea Constituţională a fost sesizată cu cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020, dar și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul viitor, formulate de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional la CCR (...). Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim-ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică", a spus Ciolacu.

Termenul pentru şedinţa de judecată va fi stabilit la o dată ulterioară, anunţă CCR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO