Autostrada de 130 mil euro cu gropi inainte de receptie. In ce stare e podul de pe Arad - Timisoara

Ultima actualizare: 22-04-2013 01:11

Romania este, cu siguranta, tara tuturor posibilitatilor. Pe un pod construit in toamna, ce trece peste autostrada Arad - Timisoara, asfaltul a crapat din cauza terasamentului care s-a lasat. Si asta inainte ca o comisie sa faca receptia lucrarilor.

Gropile au aparut pe o distanta de aproximativ o suta de metri, pe viaductul ce leaga localitatile Sagu si Hunedoara Timisana.

Crapaturile au aparut pe una dintre portiunile de urcare pe pod, iar reprezentantii Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania spun ca stiu care este situatia, dar podul nu risca sa se prabuseasca.

Au cerut special constructorului sa faca reparatii, iar acesta s-a angajat sa astupe crapaturile, insa nu a precizat si un termen in care aceste lucrari vor fi facute.

Din pacate, probleme au aparut si pe autostrada Arad-Timisoara, iar in unele zone au fost impuse restrictii de viteza, de 80 de kilometri la ora.

Soferii care circula pe acest pod spun ca lucrarea este de mantuiala. Au aparut crapaturi chiar si de jumatate de metru. Insa constructorul spune ca nu exista pericol ca podul sa se surpe.

Cei de la politie cunosc problema, insa nu au impus deocamdata restrictii de circulatie.

Subcomisar Teodor Tudur, Politia Autostrazilor: "Problema a aparut la imbinarea asfaltului la cele doua benzi de mers. E asfalt nou turnat pe una dintre benzi, iar pe cealalta banda nu au mai turnat asfalt pentru ca pamantul a luat-o la vale".

Autostrada Arad - Timisoara a costat pana acum peste 130 de milioane de euro, insa soseaua de mare viteza, desi a fost data in folosinta, nu a fost inaugurata oficial nici pana acum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO