Aproape 200 de români din Spania au fost repatriați în ultimele 2 zile

Ultima actualizare: 19-03-2020 17:53
coronavirus
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul dimineţii de joi, 89 de cetăţeni români au revenit din Spania, în urma demersurilor MAE şi ale Ministerului Transporturilor.

 

De asemenea, miercuri a fost facilitată repatrierea a 100 de cetăţeni români (74 din Malta şi 26 din Egipt).

Potrivit sursei citate de Agerpres, repatrierile respective se înscriu în seria demersurilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile luate de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19.

MAE reînnoieşte apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.

Totodată, face apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară, precizează MAE.

De asemenea, instituţia solicită cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate să respecte strict recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate.

"Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă", punctează MAE.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO