Apelul disperat al părinților băiatului aflat în comă după ce a fost lovit de un adolescent

20-02-2020 16:53


Strigăt de disperare al familiei copilului de 15 ani aflat de comă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanța de la începutul lunii februarie.

Părinţii băiatului solicită Ministerului Sănătăţii formarea unei comisii speciale pentru a stabili ce diagnostic are băiatul. La rândul lor, medicii din Constanța susţin că băiatul este în moarte cerebrală, iar din cauza stării de sănătate nu se poate risca vreun transfer spre spitale din alte zone ale ţării.

Băiatul de 15 ani a intrat în comă după ce a fost lovit de un alt adolescent de 14 ani. De atunci, rănitul este în comă profundă, iar părinţii susţin că medicii i-au anunţat că băiatul este în moarte cerebrală.

Mătuşa băiatului: „Atâta timp cât inima i se zbate, vom lupta pentru el, vom lupta din toate puterile, suntem părinţi."

Ivan Petrişor, tatăl băiatului: „Eu aş vrea să se organizeze o comisie din partea la alte spitale, pot fi private, de stat. Să vină la Spitalul Judeţean Constanța să vadă pacientul, adică băiatul meu. Să vadă dacă diagnosticul este dat corect, sau nu."

La rândul lor, medicii de la Spitalul Judeţean Constanța spun că băiatul are parte de cea mai bună îngrijire şi că, pentru moment, nu se pune în discuţie un transfer din cauza stării precare de sănătate.

Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Constanța: „Colegii mei au depus toate eforturile pentru salvarea acestui pacient, dar şi pentru transferul lui. Din păcate, în continuare starea clinică este extrem de gravă, iar prognosticul rămâne rezervat."

Pe de altă parte, agresorul de 14 ani a fost arestat prevenitiv în urmă cu câteva zile şi este cercetat pentru cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

VIDEO PROTVPLUS.RO