Apel pentru cei doi copii ai tânărului ucis de urs în Harghita. Ce se va întâmpla cu animalul


Ultimul update: Joi 28 Martie 2019 16:16
Data publicarii: Joi 28 Martie 2019 15:43
Categorie: Stiri actuale
Barbat decedat, dupa ce l-a atacat un urs

Consiliul Județean Harghita a lansat un apel pentru ajutorarea familiei tânărului care a fost ucis de urs, în zona localităţii Crişeni, susținând că "în țara asta e mai importantă viața ursului decât cea a omului".

Într-un apel lansat pe Facebook, Consiliul Județean Harghita informează că doi copii au rămas orfani, după ce tatăl lor a fost ucis de o ursoaică și că aceștia au nevoie de ajutor.

"Doi copii au rămas orfani! Două fetițe au rămas fără tată, deoarece în țara asta e mai importantă viața ursului decât cea a omului! Având în vedere acestea este nesemnificativ ce și cum s-a întâmplat. Cel mai important este să ajutăm familia, să colaborăm în interesul lor. Condițiile în care locuiesc copiii victimei de la Crișeni sunt pe departe de cele normale. În singura cameră avută la dispoziție suflă vântul, nu există grup sanitar, nu se asigură condițiile ca acești copii să poată să învețe și să se joace. Trebuie să îi ajutăm. În momentul de față locuiesc cu bunica, aceasta este casa lor de unde merg la școală și unde au prieteni", se arată în mesajul de pe Facebook. 

Vinerea trecută, un bărbat de 30 de ani a fost atacat şi ucis de un urs, în zona localităţii Crişeni. Potrivit ultimelor informații, bărbatul ar fi aruncat cu lemne şi alte obiecte spre bârlogul animalului, înainte de a fi atacat și ucis.

“Săracul, nu a respectat regulile, fiind gonaci, a fost şi puţin pilit, am înţeles, şi mai îndrăzneţ, că el umblă la vânătoare şi s-a întâlnit de mai multe ori cu ursul şi nu a luat în considerare că ăsta e un pericol foarte mare”, a declarat Fazakas Attila, directorul Asociaţiei de Vânătoare din Cristuru Secuiesc.

Vânătorii au declarat că, ulterior acestui episod, ursoaica a devenit extrem de violentă și reprezintă un pericol real. Ursul care l-a ucis pe bărbat nu poate fi împușcat din cauza lipsei avizelor, chiar dacă i-a atacat și pe vânători. 

“Este foarte agresivă, ne-a atacat, abia am putut să scăpăm, să nu împuşcăm din autoapărare. Şi aşteptăm derogare de la minister cât de repede, pentru că va face probleme, cine mai trece prin zonă precis va fi atacat, s-a făcut foarte agresivă. (...) Comportamentul s-a schimbat total de când a atacat şi a omorât omul. Patrulează în jurul bârlogului şi cum ne-a văzut, imediat să sară pe noi. Adică, acum când vede omul e foarte agresivă şi atacă, după evenimentul respectiv”, a mai spus  pentru Agerpres Fazakas Attila.

Informaţii noi dovedesc că în zonă se face trafic cu sălbăticiuni, aşadar nu este exclus ca omul atacat să fi intrat în bârlog şi să încerce să-i fure puii. Luni, un individ din acest judeţ anunţa pe Facebook că doi pui de urs sunt de vânzare. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

CAMERA ASCUNSĂ: Cum operează traficanţii de pui de urs şi de ce vor uciderea ursoaicelor
CAMERA ASCUNSĂ: Cum operează traficanţii de pui de urs şi de ce vor uciderea ursoaicelor
FULLSCREEN
Apel pentru cei doi copii ai tânărului ucis de urs în Harghita. Ce se va întâmpla cu animalul
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cristi Danileț
Judecătorul Cristi Danileţ este supus unei acțiuni disciplinare din cauza unui interviu
Gest tulburător al unui tânăr din Vaslui care s-a întors de la muncă din Suedia
Trei frați, sechestrați și bătuți pentru că ar fi furat o bicicletă. Unul are fractură craniană
Tarcea: Amnistia poate fi interzisă prin lege în anumite circumstanţe
Pod important, reparat în plin sezon estival. Face legătura între România și Bulgaria
Stare de alertă în Curtea de Argeș. Un restaurant din centrul orașului, cuprins de flăcări
meteorit
Bubuitura puternică din Iași: meteoritul care a căzut avea 8 kg și diametru de 16 cm
CFR, condiții improprii pentru călători și angajați. Unde au ajuns locomotivele noi
Sistemul care a adus liniștea într-o comună. Oamenii nu mai rămân fără recoltă
A suferit arsuri grave după ce i-a luat foc casa. Pompierii s-au luptat 5 ore cu flăcările
Ce se află în spatele exploziei de la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște
Incendiu puternic, izbucnit în condiții suspecte, în Bistrița-Năsăud. Mărturiile vecinilor