Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada pentru toate regiunile tarii. Cum va fi vremea pe 1 martie

Informare Meteo

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei temperaturii si a ploilor in intervalul 17 februarie - 2 martie, pentru toate regiunile din tara.

Vezi AICI prognoza pentru orasul tau.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Citește și
Vremea, 13 februarie
Vremea calda se mentine pana la mijlocul saptamanii viitoare. Care vor fi temperaturile in Bucuresti
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Pe tot parcursul intervalului de prognoza, temperaturile se vor situa peste cele normale in a doua jumatate a lunii februarie si inceput de martie, astfel ca vor fi in medie de 12...17 grade ziua si 2...6 grade noaptea.

In zilele cele mai calde (17,19, 20 februarie) temperaturile vor fi chiar si cu zece grade mai mari decat cele normale pentru aceasta perioada. O usoara scadere a valorilor termice este estimata pentru intervalul 23 - 25 februarie, atunci cand se vor inregistra 9…12 grade si minime de 0…4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in perioadele 17...18 februarie, 22-23 februarie si in jurul datei de 1 martie, in restul intervalului fiind de asteptat doar ploi trecatoare, slabe cantitativ.

CRISANA

Pentru a doua parte a lunii februarie si primele zile din martie, se estimeaza mentinerea vremii calde.

In timpul zilei, media la nivelul regiunii va fi de 10…14 grade, iar pentru minimele din timpul noptii de 3…6 grade. In zilele cele mai calde, in special in jurul datei de 19 februarie, temperaturile maxime vor fi in jurul a 16 grade, adica zece grade in plus fata de temperatura normala pentru aceasta perioada.

Pentru intervalul 23 - 25 februarie sunt prognozate temperaturi usor mai scazute, dar ce vor continua sa se situeze peste ce ar fi normal in aceasta perioada. Temporar va ploua, cel mai probabil in zilele de 17, 22 si 28 februarie.

TRANSILVANIA

In prima saptamana din perioada 17 februarie - 2 martie, temperaturile se vor situa in cea mai mare parte a regiunii cu mult peste valoarea normala acestei perioade din an, cu valori ziua de 9…13 grade, iar noaptea de 0…4 grade, in medie.

Intre 22 februarie si 2 martie se estimeaza temperaturi mai mici, cu medii de -3…-1 grad, in timp ce ziua vom avea intre 6 si 10 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale, in general slabe cantitativ va fi mai mare in zilele de 17, 22 si 23 februarie. Intre 24 si 26 februarie, sunt posibile precipitatii slabe, mixte.

MARAMURES

In perioada 17 februarie - 2 martie, vremea va fi caracterizata de temperaturi mai ridicate decat ar fi normal in a doua jumatate a lunii februarie si primele zile de martie, astfel ca media maximelor va fi de 8...12 grade, iar a minimelor de 1...4 grade. In zilele cele mai calde (in prima saptamana) temperaturile din timpul zilei vor fi chiar si cu 8....10 grade peste temperaturile normale pentru aceasta perioada.

IN intervalul 24 - 26 februarie, vremea se va raci putin si va duce la inregistrarea unor medii usor negative pe timpul noptilor. Vor fi ploi slabe, cu caracter temporar, cu o probabilitate mai mare in ziua de 17 februarie si in intervalul 20-22 februarie, iar in 23 si 24 februarie sunt posibile precipitatii mixte.

MOLDOVA

A doua jumatate a lunii februarie va fi caracterizata de o vreme calda in cea mai mare parte a regiunii, fiind asteptate temperaturi maxime in medie intre 6 si 11 grade, in timp ce media minimelor va fi de -2...+2 grade.

Valori mai scazute se vor inregistra in zonele joase de relief. Vor fi posibile doar ploi neinsemnate cantitativ si burnite, cu caracter trecator, cel mai probabil in zilele de 17 si 22 februarie, iar in zilele de 23 si 24 februarie sunt de asteptat precipitatii mixte, indeosebi in jumatatea nordica a regiunii.

DOBROGEA

Vremea va fi caracterizata de valori in general mai ridicate decat mediile normale pentru a doua jumatate a lunii februarie, cu precadere la inceputul si la sfarsitul perioadei 17 februarie - 2 martie.

Astfel, daca in medie vor fi valori maxime intre 7 si 10 grade si minime intre 1 si 4 grade, sunt de asteptat si zile cu temperaturi mult mai mari, cel mai probabil in 17 si 20 februarie, atunci cand temperaturile maxime la nivelul intregii regiuni vor fi de aproximativ 14 grade.

Precipitatiile (ploi sau burnita) vor fi neinsemnate, trecatoare si se vor semnala cu o probabilitate mai mare intre 22 si 24 februarie.

MUNTENIA

In perioada 17 februarie - 2 martie, temperatura se va situa in general peste nivelul normal, astfel ca media maximelor va fi de 8 la 12 grade, iar a minimelor de 1...4 grade. In zilele de 17, 19 si 20 februarie se vor inregistra temperaturi chiar si mai ridicate, cu pana la 10 grade mai mari decat obisnuite, media celor din timpul zilei fiind de aproximativ 15 grade.

O usoara racire va fi posibila intre 23 si 25 februarie, insa valorile se vor mentine peste cele obisnuite. Vor fi doar ploi slabe sau burnite, cu caracter local, cu o probabilitate mai mare in perioada 22 - 23 februarie.

OLTENIA

In perioada 17 februarie - 2 martie, vremea va fi caracterizata de temperaturi mai mari decat ar fi normal in a doua jumatate a lunii februarie si primele zile de martie, astfel ca media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 0...4 grade. In prima saptamana vor fi si zile mai calde (17, 18, 20 februarie) cand temperaturile din timpul zilei vor fi chiar si cu 8...9 grade peste cele normale.

O usoara racire a vremii este estimata pentru intervalul 23 - 25 februarie, cu temperaturi de 8...9 grade ziua si minime usor negative noaptea. Probabilitatea de ploaie apare in perioada 21-23 februarie, in restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, izolate.

LA MUNTE

In intervalul 17 februarie - 2 martie, vremea se va mentine la valori mai ridicate decat normal. Astfel, media maximelor se va situa in la 3...8 grade. In privinta temperaturilor minime este estimata o scadere usoara de la o medie de -2...+2 grade in primele zile, la medii de -5...-3 grade in intervalul 23-26 februarie.

Probabilitatea pentru precipitatii slabe va fi mai mare in data de 17 februarie si in perioada 21 - 24 februarie. Vor fi ploi, iar la altitudini mari va ninge.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Ziua de luni vine cu temperaturi de pana la 17 grade. Cum va fi vremea pana la jumatatea saptamanii
Ziua de luni vine cu temperaturi de pana la 17 grade. Cum va fi vremea pana la jumatatea saptamanii

Ziua de luni ne aduce vreme calda, ploi in jumatatea nordica a tarii si precipitatii mixte in zona montana inalta. Maximele termice se vor situa intre 7 si 17 grade.

Vremea calda se mentine pana la mijlocul saptamanii viitoare. Care vor fi temperaturile in Bucuresti
Vremea calda se mentine pana la mijlocul saptamanii viitoare. Care vor fi temperaturile in Bucuresti

Ramanem cu vremea calda cel putin pana la mijlocul saptamanii viitoare. Ceata isi face aparitia in zonele joase, vin si cateva ploi slabe, iar la munte, la altitudini mari, mai sunt posibile lapovite si ninsori.

Vremea calda le strica vacanta turistilor de la munte. Acestia au ajuns sa schieze printre noroaie si bolovani
Vremea calda le strica vacanta turistilor de la munte. Acestia au ajuns sa schieze printre noroaie si bolovani

Lovitura grea pentru naivii care au crezut ca vor putea sa schieze duminica. Au fost 15 grade la munte iar partiile nu mai sunt chiar de poveste

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.