ANIMAŢIE GRAFICĂ: Cum a fost împuşcat în cap de poliţie bărbatul din Năvodari

Ultima actualizare: 19-12-2019 19:23

Tânărul împușcat în cap de un polițist după o cursă infernală prin orașul Năvodari a murit la spital.

S-a stins nevinovat, pentru că a făcut imprudența să se urce în mașina unui prieten care conducea băut. Acesta din urmă s-a speriat când a văzut un echipaj, mai ales că nu are nici permis.

Au urmat câteva focuri de avertisment, apoi agenții au țintit autoturismul. Cel pe care l-au ucis avea trei copii.

Tânărul care s-a stins la 24 ore după ce a fost împușcat în cap de un polițist era din satul Gura Dobrogei, comună Cogealac.

Avea acasă trei copii, cel mai mic în vârstă de trei ani. Soția lui a fost ultima care l-a văzut în viață.

Soția bărbatului împușcat: „Era în tricou, în picioarele goale, a zis că rămâne să fumeze o țigară și vine în casă. A plecat de la noi din poartă cu acea mașină. Venise șoferul cu mașina respectivă. Va dați seama, sunt trei minori acasă, cel mai mic trei ani, cel mai mare opt ani”.

Drama a avut loc în timpul unei urmăriri de aproape o jumătate de oră. Bărbatul s-a urcat împreună cu un prieten în mașina unui șofer de 32 de ani, după ce au participat la o petrecere.

Greșeala lui a fost că a acceptat să-i însoțească pe cei doi, mai ales că cel de la volan nu avea permis și era băut.

Se pare că omul a făcut gesturi disperate pentru a-l determina pe șofer să oprească pentru ca în final să cadă chiar el victimă.

Socrul bărbatului împușcat: „Nu știa că are permis, că n-are permis. După câte am înțeles de la celălalt băiat care era în dreapta, ar fi încercat să-i tragă frâna de mână, să strige la el să oprească, dar nu a oprit.”

La un moment dat, mașina a trecut în mare viteză pe lângă un echipaj.

Zafer Sadac, procuror criminalist: „Șoferul respectiv nu a oprit pentru control, a fost urmărit pe mai multe străzi din Năvodari. Au tras ambii lucrători de poliție către vehiculul respectiv, au rușit să scape de urmărire intrucât individul a refuzat să oprească, s-a continuat urmărirea. La un moment dat, lucrătorii de poliție au pierdut autovehiculul din vedere, acesta având luminile stinse.”

Polițiștii au tras patru focuri de avertisment și cinci în mașină. Un glonț l-a lovit în cap pe pasagerul aflat pe bancheta din spate. Însă nici atunci șoferul nu a oprit. Camerele de supraveghere din Năvodari au suprins o parte din această cursa nebună.

Mașina urmărită de poliție a trecut în viteză prin câteva sensuri giratorii și intersecții iar într-un final, șoferul și celălalt pasager au fugit pe câmp.

Liviu Cheșnoiu, priholog criminalist: „Aici îmi pare rău că a murit un om nevinovat, poate trebuie mai mult antrenament, trebuia să se tragă la roți, nu direct în caroserie. Ei au ordin să oprească prin orice mijloc un autoturism dar aici, totuși, nu să-i omori. Chiar dacă ești atacat, nici atunci nu tragi în el, tragi la picioare, deci așa e omenește.”

Inițial, responsabilul prins azi noapte a susținut că mașina i-a fost furată, însă în urma audierilor a recunoscut că el a fost, de fapt, la volan. Acum este cercetat penal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO