ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a deraiat trenul privat în Gara de Nord din Capitală


Ultimul update: Joi 03 Ianuarie 2019 19:59
Data publicarii: Joi 03 Ianuarie 2019 19:24
Categorie: Stiri actuale

CFR Infrastructură a declanşat o anchetă, după ce un tren privat a deraiat în Gara de Nord. Incidentul s-a produs miercuri seară, sub privirile îngrozite ale călătorilor, care spun că o locomotivă nu a frânat şi a lovit gardul de protecţie de la capătul l

Puteam vorbi de o tragedie, dacă ar fi doborât şi stâlpul de înaltă tensiune. Angajaţii au lucrat toată ziua ca să repare stricăciunile.

Incidentul feroviar s-a produs în jurul orei 20.30, în Gara de Nord din Bucureşti, cea mai mare din România. Călătorilor nu le-a venit să creadă când au văzut că trenul nu a oprit nici măcar în parapetele de protecţie din capătul liniei.

Trenul de 9 vagoane l-a dărâmat, apoi a sărit de pe sine. Martorii spun că puţin a lipsit să dea jos şi un stâlp de înaltă tensiune.

"Dacă avea viteză mai mare poate făcea ceva cu înaltă tensiune, că e foarte periculoasă asta", spune un martor.

"Pur şi simplu a intrat trenul în gardul ăla şi era să intre în gară", spune alt pasager.

Oficialii CFR care au venit la faţa locului cred că mecanicul trenului nu ar fi comunicat cu cei din gară şi nu ar fi ştiut că mai are puţin şi intră în gară.

Jenică Stancu, revizor regional de siguranţă a circulaţiei: 
"E în principiu vorba de foarte multă neatenție, nu e din cauza instalaţiilor."

Trenul a rămas blocat până la amiază pe linia 6 din Gara de Nord.

Trenul privat a fost scos din Gara de Nord în jurul orei 13:00. Însă angajaţii de la CFR Infrastructură vor avea de muncă pentru a readuce linia de cale ferată la starea iniţială.

Operaţiunea a durat mult poate şi pentru muncitorii de la CFR Infrastructură nu au utilaje suficiente. Ei au fost nevoiţi să instaleze un alt parapete de aproape o tonă cu forţa braţelor.

CFR Infrastructură a declanşat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Compania Regio Călători, căreia aparţine trenul privat, a restituit banii călătorilor, însă nu a comentat până în acest moment incidentul feroviar.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Anchetă după tragedia de la metrou. Cum a reușit victima să pătrundă în tunel
Cursă anulată în Gara de Nord după ce un tren a lovit un parapet. Un vagon a deraiat
VIDEO PROTVPLUS.RO