Animalul mutant sau hibrid: creatura bizara impuscata de vanatori. "Nu putem spune ce este". FOTO

Dată publicare: 24-08-2012 08:31
Dată actualizare: 06-11-2012 11:37
Sursa: Komsomolskaya Pravda


Chupacabra

Veterinarii din Ucraina se straduiesc sa identifice un animal “mutant” impuscat de vanatori intr-o padure aflata la mare distanta de zonele locuite.

Localnicii sustin ca este misteriosul Chupacabra, zarit in zona de cateva ori in ultimii ani, in timp ce ataca iepuri de camp, capre si animale de casa.

Animalul, care are culoarea gri, colti puternici, gat lung, picioarele din fata mai scurte decat cele din spate, seamana putin cu un cangur, iar cei care l-au vazut sustin ca aduce usor si cu un caine sau o vulpe.

Cativa veterinari au avansat o teorie conform careia animalul ar fi o vulpe “mutant”, afectata de radiatii, in timp ce alte teorii spun ca ar fi un hibrid evadat din laboratoarele sovietice in care se testeaza pe animale arme biologice si chimice.

Acest animal nu seama cu vulpea, lupul sau ratonul. Nu poate fi nici jder. Nu am vazut niciodata asa ceva. Judecand dupa colti este, cu siguranta, un animal de prada”, a spus Mikhail Ilchenko, seful Directiei Veterinare din Mikhailovskoe.

Veterinarii au dus animalul cu o constitutie scheletica si cu par scurt la Muzeul Zoologic din cadrul Universitatii Nationale Zaporozhye. Directorul acestei institutii, Alexander Korotya, a spus ca are ceva in comun cu vulpea si cainele, dar “nu pot identifica acest animal... Are canini asemanatori cu cei ai unei vulpi, dar sunt mai mici, ca la jder. Insa jderul are structura osoasa a craniului diferita. Urechile si nasul prezinta caracteristici bizare. Opinia mea este ca acest animal este hibrid sau un mutant".

Marturii despre existenta unor astfel de animale ciudate au mai aparut in presa din Ucraina, in ultimii ani. Au fost descrise ca fiind de culoare gri sau portocalie, insa celelalte trasaturi pareau a fi asemanatoare cu cele ale animalului impuscat acum de vanatori.

Pana vor sti exact ce este, oamenii l-au numit Chupacabra, un termen spaniol pentru “sugator de sange de capra” si animal legendar despre care se spune ca ar bantui in America de Sud si de Nord.

Sursa: Komsomolskaya Pravda


VIDEO PROTVPLUS.RO