Angajata unei școli, filmată jignind elevii: ”Du-te la mă-ta acasă dacă e frig!”

×
Codul embed a fost copiat

Imagini scandaloase au ieşit la iveală cu administratoarea unei şcoli din Craiova care ţipă, ameninţă şi îi jigneşte pe copiii unei clase de a VII-a, chiar în timpul unei ore de curs.

Femeia era revoltată că elevii se mutaseră dintr-o clasă unde îngheţau de frig într-un laborator încălzit.

Scenele au fost postate pe Facebook şi au stârnit revolta părinţilor. Inspectoratul a început o anchetă, iar angajata şcolii ar putea fi sancționată. Deocamdată, nu a vrut să precizeze punctul ei de vedere.

”Stai, fată, jos! Stai jos, că te văzui! Stai jos! Stai mă şi tu jos, acolo! Chiar nu vă e ruşine să vă crească pretenţiile într-o nesimţire, în condiţiile în care voi nu păstraţi nimic?! Aţi făcut clasa aia… E deplorabilă! E mizeră! Mizeră! Aţi vopsit bănci, aţi făcut… Dar să puneţi mâna să plătiţi tot mobilierul care e acolo şi pe urmă să veniţi să vă mutaţi aici, în curăţenie! Da? Ne facem bagajele şi plecăm la loc în clasă! Afară” - a strigat femeia la elevi.

Unul dintre elevi a filmat întreaga scenă. Scandalizaţi de atitudinea administratoarei, părinţii au făcut publice imaginile pe Facebook. În timpul orei de română, angajata şcolii i-a apostrofat pe copii şi le-a spus că nu merită condiţii bune de studiu. Într-un final a reuşit să îi dea afară din laboratorul de biologie şi să-i mute iar în clasa friguroasă. În zadar încearcă profesoara de la catedra să o calmeze, căci femeia continuă seria reproşurilor.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

”Uitaţi-vă ce întrerupătoare! Uitaţi-vă dacă merită copiii ăştia?! Ce au căutat să mânjească întrerupătoarele?”, strigă administratora.

Dialogul devine tot mai dur: ”Ia uite, fată, du-te la mă-ta acasă dacă e frig!”

O învățătoare încearcă să-i ia apărarea femeii.

Lucia Marin, învăţătoare: ”Consider că a fost o provocare, faptul că acești copii au fost mutați, au fost niște probleme, au provocat-o, au chemat-o în clasă închizând caloriferele. Ea era deja era stresată cu toate lucrările care se fac în şcoală. Limbajul nu este adecvat, și-a ieşit..., este mai în vârsta are probleme.”

Incidentul a ajuns şi la conducerea şcolii.

Verginica Roșca, managerul Şcolii gimnaziale ”Gheorghe Bibescu" din Craiova: ”Probabil că din dorinţa de a păstra obiectele de inventar și băncile și scaunele așa cum trebuie, dânsa a avut această ieșire pe care o dezaprob.”

Amira Răduțoiu
, dirigintele clasei: ”În urma acestui incident am să solicit părinților să facem o ședință, să discutăm și să încercăm să remediem această situație. E regretabil că doamna administrator a avut un asemenea comportament, dar după cum ați văzut, în sala de clasă, și elevii au murdărit bănci, pereți.”

O comisie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a venit în control.

Nicoleta Litoiu, purtător de cuvânt ISJ Dolj: ”În acest moment și la nivelul unității de învățământ se desfășoară o anchetă urmând ca rezultatele să fie Comunicate inspectoratului școlar iar la nivelul unității să se ia măsurile care se impun.”

Pentru că este la prima abatere, administratorul s-ar putea alege cu mustrare scrisă sau avertisment, susţin cei de la inspectoratul şcolar.
 
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Liceul de stat din România de unde elevii pleacă direct la Oxford şi Cambridge
Liceul de stat din România de unde elevii pleacă direct la Oxford şi Cambridge

Tot mai mulţi elevi români prefera să studieze la universităţi de elită de peste hotare. Bibliotecile şi studiul individual i-au ajutat să pătrundă într-un mediu academic în care concurenta este extraordinară.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.