Angajata unei școli, filmată jignind elevii: ”Du-te la mă-ta acasă dacă e frig!”

Ultima actualizare: 18-01-2019 19:20

Imagini scandaloase au ieşit la iveală cu administratoarea unei şcoli din Craiova care ţipă, ameninţă şi îi jigneşte pe copiii unei clase de a VII-a, chiar în timpul unei ore de curs.

Femeia era revoltată că elevii se mutaseră dintr-o clasă unde îngheţau de frig într-un laborator încălzit.

Scenele au fost postate pe Facebook şi au stârnit revolta părinţilor. Inspectoratul a început o anchetă, iar angajata şcolii ar putea fi sancționată. Deocamdată, nu a vrut să precizeze punctul ei de vedere.

”Stai, fată, jos! Stai jos, că te văzui! Stai jos! Stai mă şi tu jos, acolo! Chiar nu vă e ruşine să vă crească pretenţiile într-o nesimţire, în condiţiile în care voi nu păstraţi nimic?! Aţi făcut clasa aia… E deplorabilă! E mizeră! Mizeră! Aţi vopsit bănci, aţi făcut… Dar să puneţi mâna să plătiţi tot mobilierul care e acolo şi pe urmă să veniţi să vă mutaţi aici, în curăţenie! Da? Ne facem bagajele şi plecăm la loc în clasă! Afară” - a strigat femeia la elevi.

Unul dintre elevi a filmat întreaga scenă. Scandalizaţi de atitudinea administratoarei, părinţii au făcut publice imaginile pe Facebook. În timpul orei de română, angajata şcolii i-a apostrofat pe copii şi le-a spus că nu merită condiţii bune de studiu. Într-un final a reuşit să îi dea afară din laboratorul de biologie şi să-i mute iar în clasa friguroasă. În zadar încearcă profesoara de la catedra să o calmeze, căci femeia continuă seria reproşurilor.

”Uitaţi-vă ce întrerupătoare! Uitaţi-vă dacă merită copiii ăştia?! Ce au căutat să mânjească întrerupătoarele?”, strigă administratora.

Dialogul devine tot mai dur: ”Ia uite, fată, du-te la mă-ta acasă dacă e frig!”

O învățătoare încearcă să-i ia apărarea femeii.

Lucia Marin, învăţătoare: ”Consider că a fost o provocare, faptul că acești copii au fost mutați, au fost niște probleme, au provocat-o, au chemat-o în clasă închizând caloriferele. Ea era deja era stresată cu toate lucrările care se fac în şcoală. Limbajul nu este adecvat, și-a ieşit..., este mai în vârsta are probleme.”

Incidentul a ajuns şi la conducerea şcolii.

Verginica Roșca, managerul Şcolii gimnaziale ”Gheorghe Bibescu" din Craiova: ”Probabil că din dorinţa de a păstra obiectele de inventar și băncile și scaunele așa cum trebuie, dânsa a avut această ieșire pe care o dezaprob.”

Amira Răduțoiu
, dirigintele clasei: ”În urma acestui incident am să solicit părinților să facem o ședință, să discutăm și să încercăm să remediem această situație. E regretabil că doamna administrator a avut un asemenea comportament, dar după cum ați văzut, în sala de clasă, și elevii au murdărit bănci, pereți.”

O comisie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a venit în control.

Nicoleta Litoiu, purtător de cuvânt ISJ Dolj: ”În acest moment și la nivelul unității de învățământ se desfășoară o anchetă urmând ca rezultatele să fie Comunicate inspectoratului școlar iar la nivelul unității să se ia măsurile care se impun.”

Pentru că este la prima abatere, administratorul s-ar putea alege cu mustrare scrisă sau avertisment, susţin cei de la inspectoratul şcolar.
 
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO