Andreea Esca, corespondenţă de la Vatican. De ce e considerat imprevizibil Papa Francisc


Ultimul update: Joi 30 Mai 2019 20:18
Data publicarii: Joi 30 Mai 2019 18:37
Categorie: Stiri actuale

Un om simplu, apropiat de credincioşi, cu o gândire deschisă chiar către subiecte extrem de controversate. Aşa l-au descris pe Papa Francisc cei intervievaţi de Andreea Esca la Vatican, înainte de a veni cu avionul Sfântului Părinte spre România.

Ne putem aştepta vineri şi la surprize din partea Papei, vestit deja pentru spontaneitatea de care dă dovadă atunci când observă lucruri ori oameni care îi plac.

Preotul roman Claudiu Bulai studiază la Roma comunicaţii sociale.

Claudiu Bulai, preot romano-catolic: „Vizita Papei este văzută cu bucurie şi speranţă. Se vorbeşte foarte mult în presă internaţională despre acel strigat care s-a auzit în România acum 20 de ani la Bucureşti, unitate. Se speră ca această vizită să aducă tot mai aproape această dorinţă a poporului creştin. Are acea grijă paternă. Dincolo de toate preocupările care pot apărea, grija lui este să fie unitate, grija lui este ca oamenii să ajungă să-l cunoască pe Cristos”.

La rândul său Mihaela Gavrilă, profesor la Universitatea Sapienza din Roma, spune că Sfântul Părinte alege să meargă în ţări deschise către dialog şi colaborare.

Mihaela Gavrilă, profesor la Universitatea Sapienza din Roma: „'Venirea Papei în România este un act simbolic extrem de important anunţat inclusiv în prima declaraţie pe care a făcut-o presei. A spus caminiamo insieme! O să vin în România, o să vă iau de mână, vin eu la voi , nu veniţi voi la mine pentru a merge împreună”.

Andreea Esca: „Jurnaliştii care vor fi în zborul papal au fost chemaţi aici la sala Stampa pentru a ni se da acreditările şi etichete speciale pentru bagaje. De aici, vom merge la o agenţie de turism de unde ridicăm biletele de avion, iar check in-ul se face mâine dimineaţă”.

Jurnaliştii acreditaţi la Vatican sunt fascinaţi de Papa Francisc. Ei spun că Sfântul Părinte este o persoană simplă, care se apropie uşor de oameni. Este însă şi imprevizibil. Se abate uşor de la programul stabilit şi verificat cu luni în urmă de zeci şi sute de oameni dacă, pur şi simplu, vede ceva ce îi place. Românii au şansa de a fi martorii unei vizite istorice.

Andreea Esca: „Jurnaliştii care îl însoţesc pe Papa în vizitele sale şi cei chemaţi să-i stea alături în avion vor putea să-i adreseze întrebări la întoarcere Suveranului Pontif, pentru că acesta are cu presa o relaţie de apropiere, mai directă decât aveau predecesorii săi. Papa salută jurnaliştii şi la fiecare călătorie le mulţumeşte pentru relatările despre vizitele sale”.

Giacomo Galeazze, corespondentul la Vatican al unui ziar torinez: „Papa nu face o listă cu cerinţe de la ţară pe care o vizitează, dar oferă o colaborare, şi atunci şi Papa Francisc, poate să înveţe ceva de la poporul pe care îl vizitează, poporul român în acest caz, dar şi poporul român poate învăţa de la Papa să îşi iubească propriile rădăcini. Pentru că e un Papa care ivata orice popor să aibă iubire, respect şi cunoştinţă despre propria istorie. Şi mereu propune un pact între generaţii, bătrânii şi tinerii, în orice ţară, îşi transmit cunoştinţe şi dragostea pentru propriile tradiţii. Cred că e un Papa care îi va ajuta pe români să îşi redescopere şi să îşi iubească propria istorie."

Avionul care îl aduce în România pe Sfântul Părinte va ateriza vineri pe Aeroportul Henri Coandă, la ora 11.15 minute.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Mii de flori, aduse din Olanda pentru vizita Papei. Varietăţile care nu sunt permise
Cum arată primul Papamobil 100% românesc. Reacţia papei când a văzut planurile
Vizita Papei Francisc la București: zeci de străzi, închise până luni. Alertă de securitate
VIDEO PROTVPLUS.RO