Ancheta la o scoala din Vaslui dupa ce directoarea unitatii si un profesor s-au batut. Care a fost motivul scandalului

Ultima actualizare: 11-12-2014 07:15
sala de clasa

Politia si Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui fac anchete la scoala din localitatea Viisoara, dupa ce directoarea unitatii de invatamant si un profesor s-au batut, cadrul didactic impingand-o si lovind-o cu palmele peste fata pe femeie.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, conflictul a izbucnit dupa ce directoarea scolii din Viisoara, Laura Isac, i-a solicitat profesorului de engleza Valentin Isac, care lucreaza cu jumatate de norma si la secretariatul unitatii de invatamant, sa intocmeasca un raport care trebuia transmis ISJ.

Profesorul ar fi impins-o pe directoarea scolii, iar aceasta a cazut intre un birou si o soba. In timpul conflictului, directoarea unitatii de invatamant s-a aparat si l-a zgariat cu un pix pe gat pe profesorul de engleza, care ar fi lovit-o cu palmele peste fata, relateaza Mediafax.

”Este ceva oribil ce s-a intamplat acolo si, in consecinta, vom lua masurile ce se impun. Daca asa se comporta doua cadre didactice intr-o unitate de invatamant, ce pretentii putem sa mai avem de la altiiO În consecinta, am demarat o ancheta la acea scoala. Daca directoarea este vinovata, va fi sanctionata corespunzator, pana la destituirea din functie. În ceea ce-l priveste pe profesorul de engleza, care nu este titular la respectiva unitate de invatamant, comportamentul sau va fi analizat in cadrul Consiliului Profesoral, asa cum prevede legislatia”, a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

In urma altercatiei, directoarea scolii a depus o plangere la Politie in care sustine ca ar fi fost lovita de profesorul de engleza.  ”O femeie in varsta de 33 de ani, cadru didactic la scoala din Viisoara (n.r. - directoarea unitatii de invatamant), a depus o plangere la Politie, in care sesizeaza faptul ca secretarul scolii (n.r. - profesorul de engleza) a lovit-o cu palmele peste fata, in urma unei discutii in contradictoriu. La plangere a fost anexat si un certificat medico-legal din care rezulta ca victima altercatiei a necesitat doua-trei zile de ingrijiri medicale”, a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.  Politistii vasluieni fac cercetari in acest caz pentru loviri sau alte violente.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO