O functionara de la Evidenta Populatiei din Galati a "cazat" in apartamentul ei 280 de persoane. Cati bani a primit de la ei

Dată publicare: 30-03-2017 15:23
Dată actualizare: 02-04-2017 06:50


Cum poti sa bagi 280 de persoane intr-un apartament cu trei camere? A reusit sa o faca o functionara a Serviciului de Evidenta Populatiei din Galati, evident doar in acte.

Femeia, care ocupa functia de consilier superior, a eliberat vize de resedinta in Romania si ulterior documente de identitate pentru sute de persoane din Republica Moldova pe aceeasi adresa. Primea in schimb in jur de 100 de euro de la fiecare si toata lumea era multumita.

Functionara de la Evidenta Populatiei Galati a profitat, practic, de o scapare a legislatiei noastre: nu exista niciun act normativ care sa limiteze numarul de persoane care pot avea viza de resedinta la o anumita adresa. Altfel spus, fictiv, poti caza si toata populatia unui oras intr-o garsoniera. Avand complicitatea proprietarului unui apartament cu trei camere, femeia a eliberat cu nemiluita vize de resedinta pentru diferiti cetateni moldoveni la adresa respectiva. Procurorii Directiei Generale Anticoruptie au aflat ca incasa, in schimb, diferite sume de bani pe care le impartea cu proprietarul locuintei.

Femeia, care ocupa functia de consilier superior, a reusit sa intinda si mai mult reteaua. A convins alti doi proprietari de apartamente sa ia in spatiu cetateni moldoveni. Le dadea, in schimb, partea lor de bani: intre 50 si 70 de euro. Acestia, insa, si-au dat acordul pentru aproximativ 40 de persoane, iar functionara a eliberat vize de resedinta pentru alte doua sute de persoane. Ofiterii DGA, insotiti de un procuror de la Parchetul Tribunalului Galati, au blocat joi activitatea Serviciului de Evidenta Populatiei Galati pentru a putea proba toate aceste infractiuni.

In total, joi dimineata au avut loc patru perchezitii, inclusiv la domiciliile suspectilor. Deocamdata primaria Galati nu a luat nicio masura impotriva angajatilor suspectati de acte de coruptie, intrucat acuzatiile nu au fost aduse oficial la cunostinta.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO