Ancheta in Dolj dupa ce un barbat si-a pus cainele sa ucida un uliu. Inregistrarea a ajuns pe internet

27-05-2016 18:04

Este ancheta in Dolj, dupa ce un barbat a filmat momentul in care isi indemna cainele sa omoare un pui de uliu si a postat totul pe internet.

Imaginile socante au fost vazute si de politisti care il cerceteaza penal pe barbat, mai ales ca aceasta specie de uliu sorecar este protejata prin lege. Cand a vazut pasarea care zacea ranita pe camp, barbatul si-a asmutit cainele si, amuzat, a inceput sa filmeze momentul uciderii. La final, si-a felicitat animalul. Minute in sir a fost chinuita biata pasare.

Intrebat de ce a facut toate aceste lucruri barbatul care locuieste intr-o comuna din judetul Dolj a ridicat cu tupeu din umeri.

Sorin Croitoru: Pasarea era jos in iarba si am trecut cu masina peste ea si in spatele meu era cainele de vanatoare
Reporter: De ce ati asmutit cainele pe pasare?
Sorin Croitoru: Cum de ce l-am asmutit... pai de aia, mai multe detalii ce vreti?

Politistii au fost sesizati de un utilizator care a vazut oribilele imagini. Agentii au descoperit ca individul nu obisnuieste sa respecte legea. Vanator inrait, acesta nu se sfieste sa faca parada cu prada de vanatoare sau cu armele pe care le foloseste.

Amelia Barbu, purtator de cuvant IPJ Dolj"Pe numele sau a fost intocmit un dosar de cercetare penala si se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de vanarea unei specii protejate de catre lege. persoana respectiva a mai fost cercetata penal de catre colegii mei intr-o alta cauza, intrucat a fost depistat in timp ce avea pistolul pe care il detine legal in autoturism, lucru ce este interzis."

De aceasta data este pasibil de un an de inchisoare. Risca de asemenea o amenda penala de 60.000 de lei.
 

Tags: uliu, caine, dolj,


VIDEO PROTVPLUS.RO